Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencilerinden Mavi Kapak Desteği

6 Haziran 2014 Saat: 09:25
Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencilerinden Mavi Kapak Desteği
Bedensel ve spastik engellilere yönelik olarak başlatılan mavi kapak kampanyasına gönüllü olarak destek veren Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, topladıkları 50 bine yakın mavi kapağı

Bedensel ve spastik engellilere yönelik olarak başlatılan mavi kapak kampanyasına gönüllü olarak destek veren Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, topladıkları 50 bine yakın mavi kapağı, Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim ettiler.


Birçok şehirde olduğu gibi Nevşehir’de de, bedensel ve spastik engellilerin sıklıkla karşılaştıkları en temel sorunlardan biri olan tekerlekli sandalye hayali, plastik pet şişe kapakları ile gerçeğe dönüşüyor.


Nevşehir’de bu kapsamdaki çalışmalara öncülük eden Nevşehir Belediyesi’nin düzenlediği bir dizi mavi kapak toplama kampanyasına katkı sağlayan Cumhuriyet Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri kampanyaya destek olmayı devam ettiriyor.


Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Yusuf Gömbel, Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Seyit Demirci ve bazı öğretmenleri ile birlikte naylon poşetler içerisinde 4 aydan beri biriktirdikleri 50 bine yakın mavi kapağı, Nevşehir Belediyesi Temizlik Müdürlüğü ekiplerine teslim ettiler.


Gömbel, geçen yıl içerisinde 200 bini aşkın mavi kapak toplayarak bedensel ve spastik engellilerin tekerlekli sandalyeye sahip olmalarında önemli bir katkı ortaya koyan öğrenci ve öğretmenlerinin örnek bir çalışmaya daha imza atmalarından oldukça memnun olduğunu belirtti.


Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen kampanyada belirli dönemlerde toplanan mavi kapaklar karşılığında alınan tekerlekli sandalyeler, yıl içerisinde ihtiyaç sahiplerine düzenlenen bir törenle teslim ediliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Nevşehir Belediyesi tarafından alınan tekerlekli sandalyeler bugüne kadar 30 e yakın engelli ve yaşlı vatandaşa teslim edilmişti.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız