"Amacımız Çiftçinin Yüzünü Güldürmek"

14 Eylül 2022 Saat: 18:06
"Amacımız Çiftçinin Yüzünü Güldürmek"
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay'ın bereketli topraklarını emekleriyle taçlandıran çiftçilerle bir araya geldi.

"Amacımız Çiftçinin Yüzünü Güldürmek"

Hatay/NHA Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay'ın bereketli topraklarını emekleriyle taçlandıran çiftçilerle bir araya geldi.

Hatay Gastronomi Evi'ndeki kahvaltıda Hataylı çiftçilerle buluşan Lütfü Savaş, kentte "Çiftçiye Destek, Toprağa nefes, Ürüne bereket" sloganıyla başlatılan tarım projesinin ulaştığı noktayı değerlendirdi.

HBB'nin ürettiği organomineral gübrenin özellikleri ve verimliliğe katkıları ile ilgili sunum yapılarak çiftçiler bilgilendirildi. Sunumun ardından, organomineral gübre kullanan çiftçilerin görüşlerine yer verildi.

HBB tarımda dünya trendlerini takip ediyor

Lütfü Savaş, "Tarımda dünyadaki trend ne işe biz de onu uyguluyoruz. Avrupa ve Amerika çoraklaşma sebebiyle kimyasal gübre kullanımını bıraktı. Dünyanın her yerinde organomineral kullanılıyor" açıklamalarında bulundu.

Savaş: "amacımız çiftçinin yüzünü güldürmek"

Başkan Savaş, Hatay'da hayata geçirilen tarım projeleri ile hem toprakların verimliliğini arttırmak hem de zor şartlarda üretim yapan çiftçilerin yüzünü güldürmeyi amaçladıklarını söyledi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız