İGF

Şiddetle mücadeleye Bursa'dan akademik destek

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) arasında “İnsan Hakları ve Şiddetle Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi” kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

20 Nisan 2021 Saat: 15:15
Şiddetle mücadeleye Bursa'dan akademik destek
Şiddetle mücadeleye Bursa'dan akademik destek
Tarık ŞEKER (GEMLİK BASIN)
Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen “81 ile 300 bin Sosyal Arabulucu İnsan Hakları Danışmanı ve Şiddetle Mücadele Formatörü” projeye bir katkı da Bursa Uludağ Üniversitesi’nden geldi. Hazırlanan protokol BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile HEGEM Mütevelli Hayatı Başkanı Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin tarafından imzalandı.
Protokolle ilgili görüşlerini aktaran BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, projenin son yıllarda daha fazla gözlemlenmeye başlayan fiziki ve psikolojik şiddet vakalarına karşı caydırıcı bir unsur olacağına inandığını söyledi. Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayan Rektör Kılavuz, imzalanan protokolle birlikte üniversite olarak bu projeye akademik ve eğitim desteği vereceklerini kaydetti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız