İGF

Malatya'da Başkan Gürkan'dan gazetecilere ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Cemiyet Başkanı Vahap Güner, Yönetim Kurulu üyeleri ve gazetecilerle bir araya geldi.

20 Nisan 2021 Saat: 17:15
Malatya'da Başkan Gürkan'dan gazetecilere ziyaret
Malatya'da Başkan Gürkan'dan gazetecilere ziyaret
MALATYA (İGFA)- Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geçtiğimiz günlerde yapılan kongre sonrasında göreve seçilen Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve yönetimine 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın cemiyetlerine yapmış oldukları ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getiren MGC Başkanı Vahap Güner, “Malatya Gazeteciler Cemiyeti 1989 yılında rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın destek ve istekleri üzerine rahmetli Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman önderliğinde 11 arkadaş kurmuştuk. Dönemin koşullarında Malatya’da sadece 3 tane yerel gazete vardı ve İstanbul temsilcilerinden oluşuyordu. Rahmetli Turgut Özal’ın Mehmet Buyruk Caddesindeki cemiyetimize tahsisli basın merkezi yapılması planlanan arazimiz o günden bugüne o haliyle kaldı. Sayın Başkanımız Selahattin Gürkan’ın bu konuyla alakalı bizlere sözleri oldu ancak arsa üzerinde bir takım sorunların olduğunu öğrendik. Bu nedenle Başkanımızın basın merkezi yapma konusundaki gayretlerinin ve çabalarının neticelenmesini bekliyoruz. Malatya’nın bölge basını olarak bu merkeze ihtiyacı var” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİKTEN YANA

Gazetecilere, televizyonculara dün olduğu gibi bugün de yerel ölçekte destek olduklarını belirten Başkan Gürkan; "Basın sitesi ile alakalı tahsis edilen arsada tapunun çok kişi adına kayıtlı olduğunu gördük. Konunun çözülmesi için gayret gösteriyoruz ancak bütün bunlar sebepte değildir. Biz bir taraftan da özel idare diye tabir ettiğimiz eski Battalgazi Belediyesi’nin geçici olarak yer aldığı binada şuanda sıfırdan yapımına başladık. Bina tamamlandıktan sonra bir bölümünü biz gazeteci arkadaşlarımıza tahsis edebiliriz ancak takdir edilir ki biz Malatya’da yer alan basının birlik ve beraberliğinden yanayız” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız