İGF

İzmir Çiğli’den Manavgat’a takviye kuvvet

Çiğli Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (ÇAK), Antalya’nın turistik ilçesi Manavgat’ta meydana gelen ve geniş bir alana yayılarak kontrol altına alınamayan orman yangını bölgesinde yapılan çalışmalara destek olmak için Antalya’ya g...

31 Temmuz 2021 Saat: 17:15
İzmir Çiğli’den Manavgat’a takviye kuvvet
İzmir Çiğli’den Manavgat’a takviye kuvvet

Çiğli Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (ÇAK), Antalya’nın turistik ilçesi Manavgat’ta meydana gelen ve geniş bir alana yayılarak kontrol altına alınamayan orman yangını bölgesinde yapılan çalışmalara destek olmak için Antalya’ya gitti. 

İZMİR (İGFA) - İzmir'de Çiğli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çiğli Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi de lojistik çalışmalara destek olmak amacıyla bölgeye gitti.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün talimatıyla yola çıkan ekipte bir adet tam teçhizatlı arama kurtarma aracı ve 5 deneyimli personel yer aldı. Aralarında sağlık personellerinin de bulunduğu ekip, Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen yangından etkilenen alanlarda yürütülen lojistik destek çalışmalarında görev alıyor.

ÇAK ekibi, yerleşim alanlarına kadar sıçrayarak can ve mal kayıplarının yaşandığı bölgede yangından zarar gören vatandaşlara destek oluyor. Çiğli Belediyesi’ne ait bir arazöz de yangın söndürme çalışmalarında kullanılmak üzere AFAD’ın talebiyle Marmaris’e gönderildi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yerel yönetim olarak daha önce İzmir ve Elazığ depremlerinde olduğu gibi sorumluluk alarak yaşanan krizin en az hasarla atlatılması için bölgeye arama kurtarma ekibini yolladıklarını söyledi. Başkan Gümrükçü, yaşanan bu acı sürecin çok daha vahim sonuçlara ulaşmadan sonlandırılmasını diledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız