Güncel

Yürüyen Melek Rosie Swale Pope Kocaeli'de

Galler'li yazar, gezgin ve maraton koşucusu Rosie Swale Pope, çocuklara yardım için İngiltere'den Nepal'e doğru çıktığı yolculukta Kocaeli’de konakladı.

30 Aralık 2019 Saat: 08:28
Yürüyen Melek Rosie Swale Pope Kocaeli'de
Yürüyen Melek Rosie Swale Pope Kocaeli'de

yazar, gezgin ve maraton koşucusu Rosie Swale Pope, çocuklara yardım için İngiltere'den Nepal'e doğru çıktığı yolculukta Gebze’de konakladı.

Rosie Swale Pope, çocuklar için yürüyor

Bölgemizin tanınmış Yaban Hayat Fotoğrafçısı ve doğa yürüyüşçülerinden Ümit Malkoçoğlu ve eşi Gülcan Malkoçoğlu’nun misafiri olan Galler'li yazar ile Gebze’yi ve Türkiye’yi konuşular.

Gebze’nin çok güvenli ve ucuz olduğunu vurgulayan Galler'li Pope, “Gebzelileri çok sevdim, hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Galler'li yazar, gezgin ve maraton koşucusu Rosie Swale Pope, çocuklara yardım için İngiltere'den Nepal'e doğru çıktığı yolculuğunu sürdürüyor.

Eşyalarını, vücuduna bağlayarak çektiği mini karavanında taşıyan Pope, birkaç gün önce İstanbul’a gelmişti. Bugün de Gebze’ye ulaşan İngiliz yazar, bir günlük molanın ardından yarın yolculuğuna devam edecek.

Muhtemelen pazartesi İzmit’te olması beklenen galler'li gezgin 1gece dinlenip yoluna devam edecek. Galler'li yazar, gittiği yerlerde Türklerle bol bol sohbet edip deneyimlerini kitaplarına konu ediyor ve bu kitapların geliriyle de Nepal’deki çocuklara yardım ediyor.

 Hikayesi

73 yaşındaki efsanevi küresel maceracı ve yazar Rosie Swale Pope (MBE), PHASE Worldwide'ı ve Nepal'deki yardım çalışmalarını desteklemek için para toplamak için İngiltere'den Katmandu'ya solo koşuyor.

Yaşamı boyunca Rosie dünyanın en zorlu arazilerinde çok sayıda maraton tamamladı ve at sırtında Şili'de yürüyüş yapmak ve küçük bir teknede dünya çapında yelken yapmak gibi birçok maceraya başladı.

2003 yılında, 57 yaşında, beş yıllık bir dünya çapında koşmaya başladı, kanserin erken teşhisi hakkında farkındalığı artırmak ve Rusya'nın Kitezh şehrinde bir yetimhane için para toplamak için 20.000 mil seyahat etti. Rosie, tüm bu eşyalarını desteklenmeyen, tüm eşyalarını arkasındaki sepetinde taşıyan dünyadaki tek kişidir.

Yolculuk

Şimdi 73 yaşında, Rosie heyecan verici, yeni bir meydan okumaya başladı: PHASE Worldwide'ı desteklemek için Brighton'dan Nepal'deki Katmandu'ya kadar 6.000 mil koşmak. Rosie, bunu hayallerinizi gerçekleştirme konusunda yaşın bir engel olmadığını göstermek için yapıyor.

Rosie'nin herkesin yolculuğunu gerçek zamanlı olarak takip edebilmesi için bir uydu izci taşıması için organize edildi.. İzleyici, bu haritada başlangıç ​​noktası olarak görebileceğiniz Çekya'daki Rosie'ye (Temmuz 2018'de İngiltere'de Brighton'da koşmaya başlamasına rağmen) teslim edildi. Rosie'nin konumuyla ilgili düzenli canlı güncellemeler için bu sayfayı takip edilebiliyor.

 

 

 

Bu anlamlı yolculuğu sürdüren Rosie Swale Pope Gebzeli gazeteci Levent Altun ile söyleşi yaptı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız