Güncel

TURAŞDER Boğaz'da Sektöre İftar Verdi

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Turizm Aşçılar Derneği ( TURAŞDER ), tarafından her yıl gerçekleştirilen ‘’İftarda Buluşalım Proğramı’’na katılım ve ilgi oldukça yoğundu.

30 Mayıs 2019 Saat: 23:13
TURAŞDER Boğaz'da Sektöre İftar Verdi
TURAŞDER Boğaz'da Sektöre İftar Verdi

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Turizm Aşçılar Derneği ( TURAŞDER ), tarafından her yıl gerçekleştirilen ‘’İftarda Buluşalım Proğramı’’na katılım ve ilgi oldukça yoğundu.

İftar Proğramı muhteşem İstanbul Boğazı’nda tekne turu ile başladı. Tekne, Boğaz’da muhteşem manzaralar eşliğinde ilerlerken, katılımcılar birbirleriyle kaynaşma fırsatı yakaladı.

İftar yemeğinin ardından TURAŞDER Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabey bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasını yapan Başkan Kocabey; ‘’ İstanbul Turizm Aşçılar Derneği olarak, bu sene ikincisini düzenlediğimiz ve gelenekselleştirmeyi planladığımız, İFTARDA BULUŞALIM PROGRAMI’na hoş geldiniz.  Değerli konuklarımız, hocalarımız, kıymetli derneklerimiz ve şeflerimiz, gastronomi alanında görevli dostlarımız, tedarikçi firmalarımız, derneğimizin değerli üyeleri ve basın mensupları ne güzel yaptınız da geldiniz. Ramazanın Ayı’nın getirmiş olduğu bereketle, kocaman bir ailenin buluşmasını, coşkuyla yaşamanın mutluluğu İçindeyiz. Tüm Konuklarımıza tekrar teşekkür ederiz. Biz yurt içinde mesleğimiz ve Türk Mutfağı2nın gelişmesi için zaten yapmak zorunda olduğumuz temel görevlerimizi gerçekleştirirken, mesleğimizi, Türk Mutfağı’nı ve ülkemizi yurt dışında da daha nitelikli durumlarda temsil etme arzumuz var. Geçtiğimiz aylarda yurt dışında gerçekleştirdiğimiz çeşitli yemek etkinliklerinde bulunduk. Bunların devam etmesi arzusundayız ‘’ dedi.

Kocabey konuşmasının ardından, Yalçın Manav’dan bayrağı devralan, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ( TAŞFED )’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Şef Bayram Özrek’i sahneye davet etti. Başkan Bayram Özrek, katılımdan ve davetten oldukça memnun olduklarını dile getirirken, paydaşlarla bir bütün olarak sektöre ve Türkiye’ye hizmet etmenin bir gurur meselesi olduğunu belirtti. Bunun için planlı, vizyonlu projelerle daha çok çalışmak gerektiğini ifade ederek TURAŞDER’e davetlerinden teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tatlı ikramına geçildi. Gündemin anlamına uygun bir sufi gösterinin ardından müzik dinletileri boğazın ışıkları altında gerçekleşti.

Katılımcılar arasında ünlü simalar olduğu gözlemlendi. Türk Mutfağı Kültürü ve Yemekleri Araştırmacısı Yazar Nevin Halıcı, Türk Yemeği Uzmanı ve Yazar Emine Beder, Yemek Yazarı Fatoş Yağcı, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ( TAŞFED ) Yönetim Kurulu Başkanı Şef Bayram Özrek ve üyeleri, Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu ( AGAFED ) ve İstanbul Aşçılar Derneği ( İSAŞDER ) Genel Sekreterliklerini yapan Şef Adem Yılmaz ve üyeleri, Gazeteci Tuncay Tapar, Elite Şefler Kulübü Başkanı Şef Ümit Düz ve üyeleri, Gastronomi Turizm Derneği ( GTD ) Başkanı Gürkan Boztepe ve üyeleri, Okumuş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Okumuş, Şef Halis Aydın, Şef Mehmet Kudat, Şef Kayhan Tarhan, Şef Mustafa Dursun ilk anda göze çarpan katılımcılardı.

Bir anlamda sektörü de bir araya getiren ve yüz seksen misafirin katıldığı TURAŞDER İftarı’nda, güzel zamanlar geçiren katılımcılar iyi dileklerle ve mutlu şekilde programdan ayrıldı.

Bende davetli olduğum proğram için TURAŞDER Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabey'e, Yönetim Kurulu üyelerine ve dernek üyelerine teşekkür ederim.

Haber: Veysel Kavrayan Gazeteci / Yazar

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız