Güncel

İzmit Tarih Koridoru Derneği'nden Nostaljik Kartpostallar

Adınında yer aldığı kente yaptığı kültürel dokunuşlarla son dönemde oldukça kendinden söz ettiren İzmit Tarih Koridoru Derneği, yeni bir nostaljik dokunuşla gönülleri fethetti.

29 Aralık 2019 Saat: 11:57
İzmit Tarih Koridoru Derneği'nden Nostaljik Kartpostallar
İzmit Tarih Koridoru Derneği'nden Nostaljik Kartpostallar

Adınında yer aldığı kente yaptığı kültürel dokunuşlarla son dönemde oldukça kendinden söz ettiren İzmit Tarih Koridoru Derneği, yeni bir nostaljik dokunuşla gönülleri fethetti.

İzmit Tarih Koridoru Derneği Başkanı Nuket Özcan, 10 Aralık tarihinde Kocaeli ve İzmit'in önemli şehsiyetlerine hediye ettiği "İzmit Tarih Koridoru Derneği'nin Şehr-i İzmit'e Armağanıdır" adlı nostaljik, İzmit tarihine ışık tutan ikonik resimlerden oluşan, özel bir çalışmanın 5'li serisini içeren kartpostal ve yine aynı çalışmanın pullarının olduğu zarflardan oluşan bu seçkiden bize de hediye etti.

İzmit Tarih Koridoru Derneği bu hediyelik nostaljik kartpostalları, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Eski Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Ercan Yamen, Tarihçi-Yazar Volkan Şenel gibi şehrin önemli şahsiyetlerine takdim etti.

Görücüye çıkmadan ön dağıtımının hediye olarak yapıldığı, anlamı büyük olan bu nezaketli davranış için İzmit Tarih Koridoru Derneği'ne teşekkür ederim.

İzmit Tarih Koridoru Derneği, bu seçkilerin halka ilk lansmanını, Kocaeli Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi'nde "Tarih Sohbetleri" adlı projesininde, "TARİH KOKAN BİR ŞEHİR, İZMİT" başlığıyla Ünlü Tarihçi-Yazar Volkan Şenel'in konuşmacı olduğu proğramda gerçekleştirdi. 

İzmitliler ve İzmit'te gönlü olanlar için anlamı büyük olan tarihi değerlerden oluşan bu seçkiyi, telefon ve internetin yaygınlaşmasıyla unutulmaya yüz tutmuş kartpostal kültürünü, yaklaşmakta olan yılbaşı dönemini düşünüp ortaya çıkartmaları beni oldukça mutlu etti.

Büyük eserler yaratmanın yanında bir sivil toplum kuruluşu olarak ufak dokunuşlarla da aynı etkinin yapılabildiğini bu çalışmayla görmekteyiz.

Gönüllerde hoş sedalar bırakmak, insan kazanmanın önemlerindendir. Turizm konusunda yaptığım çalışmalarda, bu tarz ufak manevi, somut ve somut olmayan kültürel dokunuşların şehrin kent kimliğinde ve sürdürülebilir turizm çalışmalarında da önemli görülmektedir.

İzmit Tarih Koridoru Derneği'nin çalışması olan bu kartpostallar, pullar ve zarflar ilk etapta 5 biner adet hazırlanmış. İzmit Saat Kulesi, Yeni Cuma Camii, Selim Sırrı Paşa Konağı, Kapanca Sokak ve Kasr-ı Hümayün fotoğraflarından oluşan bu seçkileri, İzmit Tarih Koridoru Derneği'nin Kapanca Sokak'ta bulunan Tarihi Çarşısı'nda bulabilirsiniz.

Eğer ziyaret etmek isterseniz İzmit Tarih Koridoru bölgesini; şöyle Orhan Camii'nden başlayıp gezintinize, aşağı kıvrılan yollardan denize doğru süzülürcesine bir gönül ferahlığı alın. Büyük Sinan'ın, Mimar Sinan'ın eserini, camiileri, eski köşk ve konakları, Güllü Konağı görün. Acıkırsanız Orhan Gazi'nin oğlu Şehzade Süleyman tarafından yaptırılan Süleyman Paşa Hamamı'nda hizmet veren, İzmit Körfezi'ne hakim eşsiz manzarasıyla ve dekoruyla büyüleyen Tarihi Çinili Mutfak'ta birşeyler yiyin. Halka açık ve ücretsiz olan Selim Sırrı Paşa Konağı'nı gezin. İzmit Tarih Koridoru Derneği'nin Tarihi Çarşısı'nda kahve molası verin. Birbirinden güzel hediyelik eşyalar ve sanatsal el işleri yapan sanatçılarla sohbet edin.

Veysel Kavrayan Gazeteci-Yazar

Eko Yaşam Gazetesi, İZMİT

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız