Güncel

istcookfest 28 Nisan'da Mall Of İstanbul'da

AGAFED'e bağlı, Avrasya Aşçılar Derneğinin 28.04.2019 Pazar Günü düzenleyeceği 3. İSTANBUL AŞÇILAR FESTİVALİ (istcook fest 2019) ve derneğin 13. YIL KUTLAMASI Mall Of İstanbul'da gerçekleşecek.

16 Nisan 2019 Saat: 09:15
istcookfest 28 Nisan'da Mall Of İstanbul'da
istcookfest 28 Nisan'da Mall Of İstanbul'da

Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu'na (AGAFED) bağlı, Avrasya Aşçılar Derneği'nin (AVADER) 28.04.2019 Pazar Günü düzenleyeceği "3. İSTANBUL AŞÇILAR FESTİVALİ (istcook fest 2019)’" ve derneğin "13. YIL KUTLAMASI" etkinliğinde, sektörün değerli paydaşları bir araya gelecek.

Ulusal ve uluslararası şefler, aşçılar, tedarikçiler, gastronomi öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri, gurmeler, meslek yazarları, akademisyenler, eğitimciler, bloggerlar, ünlü simalar, sanatçılar etkinlikde yer alacak.

Festival süresince; katılımcı firmaların sunumları, interaktif gösteriler, Mutfak Sanatçıları Derneği üyelerinin birbirinden değerli pasta figür atölyeleri ile ünlü şeflerin carving etkinliği (Sebze Oymacılığı), Künefe Show, “Şeflerle Geleceğin Yemekleri” söyleşilerinden oluşan dinletiler, çikolatanın şekil bulduğu yarışmalar gibi etkinlikler yer alırken, katılan misafirlere sürpriz hediyelerin takdim edileceği bildirildi.

Gün boyu sürecek festivalde bu yıl 2.si düzenlenen ‘chocolate cup 2019’ çikolata yarışması; yarışmacıların 6 kategoride 1. 2. ve 3. olabilmek için çetin mücadelelerine sahne olacak. Kategorilerin kupa, madalya ve ödül törenleri gün sonunda takdim edilecek.

Ayrıca organizasyonda geleceğin gıdaları konuşulacak, ünlü şeflerle sohbetler, firmalarla bir araya gelme imkanları, sabah, öğlen ve ikindi ikramları, ekşi maya ekmek nedir? nasıl hazırlanır? çalışması , makarna yapımı, moleküler mutfak örneklemeleri ve sohbetleri gibi zengin içeriklere sahip etkinliklerde yer alacak. 

Mall of İstanbul‘da gerçekleşecek olan organizasyonda, misafirlere yemek ikramları ve atölyeler gerçekleşecek. Sanatçı performanslarının da olacağı etkinliğe şimdiden ilginin büyük olduğu belirtildi.

Davetiyeler için AGAFED, Avrasya Aşçılar Derneği ve istcookfest instagram sayfalarını takip edebilir ve davetiyenizi ücretsiz olarak alabilirsiniz.

AGAFED Yönetim Kurulu Başkanı Şef Ahmet Karaman bize etkinlikle ilgili şunları kaydetti; ''bu yıl 3.sünü gerçekleştireceğimiz etkinlik, gerek sektör olarak gerekse gastronomik açıdan bir çok güzelliği içinde barındırmaktadır. Herkes misafirimiz olsun, yenilikleri, sektörü ve bizi yakından tanısın. Üzerinde durduğum bir söz ile Türk Mutfağı'na ve Gastronomisi'ne verdiğimiz değeri bir kez daha bildirmek isterim. Türk Yemeği Türkçe Okunur, Türkçe Yazılır. Bizim sütlacımızın adı sütlaçtır, rice puding değildir. Bizim köftemizin adı köftedir, meatball değildir. Bize haberlerinizde yer verdiğiniz için şimdiden teşekkürlerimi iletirim.''

AGAFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Şef Adem Yılmaz ise; ''çok yoğun ve komplike şekilde çalışıyoruz. İnteraktif bir çalışma sergilemek durumundayız. Çünkü sektörümüz ve gastronomi bir çok alanla doğrudan ve dolaylı bağlantılıdır. Bu büyük organizasyona, yılın en büyük organizasyonuna tüm yemek severleri, çikolata severleri bekliyoruz. Bir yandan kendi işlerimizi yönetirken bir yandan da sektör ve gastronomi dünyasına katkı sunmak için taşın altına elimizi koyduk. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" Atasözümüzü hatırlatarak bizi takip edin'' dedi.

AGAFED'e bağlı, etkinliğin sahibi ve düzenleyicisi olan Avrasya Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök ise bize şunları söyledi; ''öncelikle bize zaman ayırdığınız için, destek verdiğiniz için teşekkürlerimi sunarım. Gerek global gastronomi anlamında, gerekse Türk Mutfağı anlamında üzerimize düşen şeylerde şahsım, derneğim ve bağlı olduğumuz federasyon her zaman vardır ve hazırdır. İşte bu yıl daha da büyüyerek gerçekleştireceğimiz 3. İstanbul Aşçılar Festivali, diğer adıyla istcookfest2019 ve derneğimizin 13. yıl kutlamasını da yapacağımız bu etkinlik, ne kadar önemli işlere imza attığımızın, sektör kardeşliğine bağlılığımızın küçük bir göstergesi olacaktır. Akademisyen olmanın yanında, sektör ve gastronominin toplumda vücut bulmuş hali beni doğrudan ve dolaylı etkilemektedir ve mutlu etmektedir. Bu çalışmalar bu etkilenmelerin birer sonucudur, benim ve çalışma arkadaşlarım için yaşadığımız topraklara bir sorumluluğumuzdur. Bu güzel ve dolu dolu geçecek yılın en büyük gastronomi festivalinde beraber olmak ümidiyle."

Haber: Veysel Kavrayan

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız