Güncel

Bakan Kurum, İzmit Körfezi’ni Havadan İnceledi

Kocaeli’de bir dizi toplantı gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum deniz kontrol uçağıyla İzmit Körfezi’ni havadan inceledi.

27 Haziran 2020 Saat: 11:02
Bakan Kurum, İzmit Körfezi’ni Havadan İnceledi
Bakan Kurum, İzmit Körfezi’ni Havadan İnceledi

Bakan Kurum, İzmit Körfezi’ni Havadan İnceledi

Havadan yapılan incelemelerde Çevre ve Şehircilik Bakana Kocaeli  Valisi  Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın eşlik etti.

Kocaeli’de deniz uçağı ile havadan projeleri ve İzmit Körfezi’ni inceleyenBakan Kurum: “Bugün hem Kocaelimizin sorunlarını istişare ettik hem de projeleri yerinde görme fırsatımız oldu. Az önce de Kocaeli Büyükşehir Belediyemize ait deniz uçağımızla ki bu Türkiye’de bulunan 3 uçaktan bir tanesidir. Kocaelimizin geneline ilişkin tüm alanları görme fırsatımız oldu. Millet Bahçemizi yerinde inceledik, 200 bin metrekarelik, sulak alanı da içine aldığımızda 1 milyon metrekareye ulaşan bir millet bahçesi. Havadan da gördük, yapıldığı zaman Kocaelimize çok büyük bir değer katacak. Vatandaşımızın 7 gün 24 saat vakit geçireceği önemli bir alan olacaktır. Ardından İzmit ilçemizdeki kentsel dönüşüme alınan Cedit Mahallesi’ni yine havadan gördük. Burada da TOKİ eliyle hakikaten İzmitimize, Kocaelimize yakışacak çok önemli bir projeyi yılsonu başlatmış olacağız. Kömürcüler OSB’nin kaldırılması sürecini, yönetimiyle de istişare ettik ve Dilovamızı OSB’nin ayrıldığı alan ve yanında yine Tavşancıl bölgesinin üst kısmında kalan alanda rezerv konutlar yapmak suretiyle yeniden inşa edeceğiz” dedi.

İzmit Körfezi’nin deniz uçağıyla denetlenerek kirliliğin önlendiğini belirten Bakan Kurum:

“Deniz uçağımızla denizlerimizde, kıyılarımızda, adalarda, bölgemizdeki ve Körfezimiz’deki tüm alanlarda yapılan denetimlere şahit olduk. Belediyemiz eli ile bu denetimleri sürdürüyoruz. Gemilerin bıraktığı atıklardan sintinelere, yine adalardaki kirliliklere, bölgedeki tesislerin hem hava hem de deniz kirliliğine ilişkin denetimlerimizi yapıyoruz. Bu çerçevede geçen yıl 13 milyon lira cezai işlem uyguladık. İnşallah yapacağımız çalışma ile bu bölgeyi büyüteceğiz ve tüm Marmara Bölgesinde denizimizi kirletme unsuru ne var ise bu unsurlara cezai işlemi havadan yapabilecek, belediyemiz ile bu ortak çalışmayı yürüteceğiz. Bu çerçevede denizlerimizi ve kıyılarımızı temiz tutacak adımları atacağızdiyerek özellikle çevre temizliği konusunda destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız