Güncel

Azerbaycan'a ve halkına hizmet Mihriban Aliyeva'nın yaşam amacıdır

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva'nın faaliyetinin temelinde, mensubu olduğu halka karşı duyduğu sevgi vardır.

27 Ağustos 2020 Saat: 11:51
Azerbaycan'a ve halkına hizmet Mihriban Aliyeva'nın yaşam amacıdır
Azerbaycan'a ve halkına hizmet Mihriban Aliyeva'nın yaşam amacıdır

Azerbaycan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında son yıllarda artarak devam eden siyasi, iktisadi ve diğer her alanda gelişen dostane ilişkiler ile bir Millet olan insanlar arasında da ilişkiler daha da yakınlaşmıştır. Azerbaycan Cumhuriyeti Halkı'nın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e ve Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva'ya sevgilerinin ne kadar büyük olduğu aşikardır. Azerbaycan'a ve halkına hizmet, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva'nın yaşam amacı olduğu bilinmektedir.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva'nın devleti ve milleti için yaptığı çabalar tüm dünyada saygınlık kazanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti halkı tarafından da merakla takip edilen ve sevilen Mihriban Aliyeva bir sözünde; "Günlük faaliyetlerimizde insanlık, şefkat, karşılıklı saygı ve nezaket unutulmamalıdır. Aksine, bu ahlaki değerlere sahip çıkarak en yüksek zaferleri elde etmek ve en yüksek zirveye çıkmak mümkündür" demiştir.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva'nın faaliyetinin temelinde, mensubu olduğu halka karşı duyduğu sevgi vardır. Halkı onu vatanına ve insanına olan sonsuz aşkından dolayı seviyor. Azerbaycan'ın mutlu geleceğini hedefleyen birçok projenin yazarı, yeni öz Azerbaycan'ın en büyük yaratıcılarından biridir. Mihriban Aliyeva'nın hayat düsturlarından, adını onurla taşımak, Azerbaycan'ın dünya toplumunda ki konumunu her zaman korumak, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesi korumak ve kollamak, toplumumdaki sorunların çözümünde kararlılık ve cesaretle çaba harcamaktadır olarak nitelenebilir.

Azerbaycan’ı uluslararası arenada içtenlikle anlatan, siyaseti merhamet ve şefkat gibi insani değerlerle zenginleştiren, her alanda iyi niyetle ayırt edilen Mihriban Aliyeva, Vatanı’nın ilerlemesine hizmet etmektedir. Ülkesinin kültür, eğitim, sağlık, spor alanlarında gelişmesi için çaba harcayarak, gelecekle ilgili planlar yapmaktadır. Tanrı insana yardım edebilir, iyi bir talih verebilir ancak bunlar halkın alkışı ve duasıyla yerine ulaşır düşüncesiyle ülkesine hizmet eden Mihriban Aliyeva'nın yaşam ilkelerinin liyakat, merhamet, akıl ve nezaket olduğu da bilinmektedir. Azerbaycan’ın gelişmesi için verdiği mücadele göz önünde bulundurularak, bu hizmetin büyüklüğünü ülke ve halkın gelişimini, halkın hayatında görmek ve hissetmek mümkündür.

Hümanizm, merhamet ve asalet gibi yüksek ahlaki niteliklerinden kaynaklanan azimli ve çok yönlü faaliyetinin temelini, halkına yakışır hizmetler oluşturmaktadır. “Hayatta herkesin yerini ve kaderini tarih belirler. Bu yüzden büyük ya da küçük roller yoktur. Yalnızca kişisel ve algılanan sorumluluğunuz, kendi yaşam kitabınızı yazmanıza izin verir. Kim isen, kendin olmalısın. Bak, budur bizim hayatımız!” diyen Mihriban Aliyeva, Azerbaycan tarihine, halka olan sonsuz sevgisi, büyük yaratıcı çalışmaları ve yaptığı hayır işleri ile geçmiştir. O, yaşam biçimini ve faaliyet alanını belirleyerek, iyilik yolunu seçmiştir. Yardıma ihtiyacı olan herkesle birlikte olmak onun yaşam amacıdır. O, hayırsever faaliyetleri sayesinde, Azerbaycan'da bu alanda sadece sosyo-felsefik bir temel oluşturmakla kalmadı, aynı zamanda gelecek nesillere asil bir yolun ana hatlarını da gösterdi. Onu yardıma ve bakıma ihtiyacı olan insanların, özellikle çocukların yanında sık sık görmek mümkündür. Hatta bazen bayram tatillerini onlarla geçirmektedir. Çeşitli hastalıklardan muzdarip insanlar, anne baba bakımından yetim olan çocuklar, Ermeni işgali sonucunda evinden göçe zorlanan göçmen, Mihriban Aliyeva'yı sığınacak yer olarak görüyor ve bu umutlarında yanılmadıkları izleniyor.

Mihriban Aliyeva, geçen yıllar içinde ulusal dava için büyük çaba sarf ettiği bilinmektedir. "Dediğimi yapmaya çalışıyorum," diyen First Lady’nin tüm faaliyetlerinde başlıca amaç, verilen sözün yerine getirilmesidir. Onun liderliğinde hayata geçirilen projeler, milli ve ahlaki ideallere, hümanist ve insani  değerlere bağlı genç bir neslin oluşmasını, cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını, medeniyetler arası diyaloğun genişletilmesini, etkili uluslararası kuruluşlarla işbirliğinin derinleştirilmesini ve Azerbaycan hakkındaki gerçeklerin dünya toplumuna aktarılmasını amaçlamaktadır. Mihriban Aliyeva, kısa süre içinde dünyanın en çok iş yapan kadını imajına sahip oldu. Modern bir Azerbaycanlı kadının ideal imajını yarattı ve ülkesinde kadın hareketinin önde gelen isimlerinden biri oldu.

“Bir kadının gücünün kaynağı, ilk bakışta çok basit görünen sonsuz şefkat, sevgi ve merhamet duygularıdır”. Mihriban Aliyeva'nın bu sözleri, maksatı iyilik ve yardım etmek olan First Lady'nin çok yönlü faaliyetinin toplum hayatında olumlu değişiklikler yapmayı amaçladığını bir kez daha doğrulamaktadır. Onun dediği gibi, "Yıllar geçtikçe, karşımıza çıkan yeni fikirler ve planlar geldikçe, amaçlarımız karekterce değişiyor, ancak ana hedefimiz olan “Azerbaycan halkına hizmet etmek fikri”nin değişmez bir şekilde kallması, Mihriban Aliyeva'nın, tam da bu amaçla kendi hayat kitabını yazmasına ve her yıl daha parlak sayfalarla zenginleştirmesini sağlamaktadır.

2004 yılından bu yana Azerbaycan Umumi Lider'i Haydar Aliyev'in adını taşıyan Vakf'ın başkanlığını da yapan Mihriban Aliyeva'nın girişimi ile gerçekleşen sayısız ve büyük ölçekli projeleri, sadece ülke içinde değil, tüm dünyada büyük bir sempati ile karşılanmaktadır. Onun inisiyatifi ve yakın katılımıyla eğitim, sağlık, kültür, sanat ve diğer alanlarda bir dizi büyük ölçekli proje gerçekleşmiştir. Bu projeler manevi, tarihi ve kültürel mirasın korunmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Sayısız hayırseverlik faaliyetleri, Haydar Aliyev Vakfı'nı şefkat ve merhametin adresi haline getirmiştir. Sınır tanımayan hayırsever girişimleri, Haydar Aliyev Vakfı'na dünyada büyük bir itibar kazanmasına sebep olmuştur. Mihriban Aliyeva’nın, 2004 yılında UNESCO, 2006 yılında ISESCO İyi Niyet Elçisi seçilmesi, Azerbaycan için tarihi bir başarı ve önemli bir olaydır. Bu, Azerbaycan'ın zengin somut ve soyut kültürel mirasının dünyadaki tanıtımı için yeni ufuklar açmak anlamına gelmektedir. Onun himayesi ile UNESCO çerçevesinde kültürel mirasın korunması, kültürlerarası diyaloğun geliştirilmesi, eğitimin geliştirilmesi ve diğer alanlarda önemli projeler hayata geçirildi. Mihriban Aliyeva'nın yüksek organizasyon becerileri sayesinde, Azerbaycan'da prestijli etkinliklere başarılı bir şekilde ev sahipliği yapmak, Azerbaycan'ın gerçeklerini tanıtmak açısından önemlidir.

“Günlük faaliyetlerimizde insanlık, şefkat, karşılıklı saygı, nezaket unutulmamalıdır. Aksine bu ahlaki değerlere sahip çıkarak en yüksek zaferleri elde etmek ve en büyük zirvelere tırmanmak mümkündür. Gelecekteki faaliyetlerimi bu ilkeler üzerine inşa etmek için çalışacağım konusunda eminim. Ülkemizin ve halkımızın çıkarlarını her şeyin üzerinde tutacağım, Azerbaycan'a layık bir şekilde hizmet etmeye çalışacağım" diyen Mihriban Aliyeva, bu görüşleri Cumhurbaşkanlığı Birinci Başkan Yardımcısı olarak ilk konuşmasında dile getirdi. Mihriban Aliyeva'nın 21 Şubat 2017'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı görevine atanması, zengin faaliyetinin ve organizasyon becerilerinin mantıksal bir sonucu olarak değerlendirilmektedir. Azerbaycan'ın ekonomik kalkınması ve halkının refahı, ulusal hedeflere ulaşmak için asil bir misyon ve yeni sorumluluklar üstlenen Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva, faaliyetinin ilk adımlarını yine hümanist misyona odakladı. O, toplumun en çok yardıma ve desteğe ihtiyacı olan kısmına, mültecilerin ve ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin sosyal sorunlarını çözmeyi ve yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı, bu insanlar için yeni yerleşim yerleri inşa edilmesine odaklanarak bu konuya daha fazla halk desteğini sağladı.

Geçtiğimiz yıllar şunu gösterdi ki, Mihriban Aliyeva liderliğinde uygulanan çok sayıda proje, benzersizlikleri, özgünlükleri ve orijinal yapıları ile ayırt edilmektedir. En önemlisi de, Mihriban Aliyeva'nın bu kadar kısa sürede bu kadar çok işle baş edebilme becerisi ve yaratıcılığı, insanlarda derin saygı uyandırıyor. Mihriban Aliyeva'nın çok yönlü ve iyi niyet faaliyeti hem Azerbaycan'da hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda büyük beğeni topluyor. O, insanları severek kendisini sevdiriyor. O, sadeliği ve nezaketiyle halkın sevgisini kazandı ve bu sevgi, dünyanın da dikkatini çekti. Mihriban Aliyeva'nın insan sevgisiyle dolu kalbine hayranlık duyan dünya, onun girişimciliği, hayır duası ve desteğiyle hayata geçirilen küresel projelerini alkışlıyor. Büyük ve nadir insanlar doğdukları andan hayatlarının sonuna kadar yüksek ve yüce görevler taşıdıkları halklar tarafından onlara atfedilmiştir. Bu tür insanların yaşamları, yorulmadan büyük bir amaca hizmet eden  sonsuz bir mücadeleye adanmış olduğu görülmektedir.  Mihriban Aliyeva'yı halkına en çok sevdiren şey, onun ilkeleridir. Bu ilkelerin temelinde çok basit bir fikir var; insanlara iyilik yapmak. Azerbaycan'ın First Lady'sine bugüne kadar verilen sayısız uluslararası ödül ve ödüllerden bazıları, UNESCO ve ISESCO İyi Niyet Elçisi olarak yaptığı çalışmalar ve  kültürlerarası diyaloğa yaptığı katkılarla ilgilidir. Mihriban Aliyeva aynı zamanda, kültür ve uluslararası kültürel alışverişin teşvik edilmesine, bilim, sağlık, spor, eğitim, teknoloji ve ekolojinin gelişmesine yaptığı katkılarından ötürü, kamusal, sosyal ve kültürel hayata aktif katılımına, Azerbaycan kültürünün dünyada tanıtılmasında paha biçilemez hizmetlerine, dünya kültür mirasının korunmasına yönelik kapsamlı desteğine dayanarak sosyal adalet ve hümanizm ilkelerine olan bağlılığı nedeniyle çok sayıda uluslararası ödül aldı. Mihriban Aliyeva, en büyük ödülün halkın sevgisi, güveni ve saygısı olduğuna inanmaktadır.

İSTANBUL, 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız