Gıda

Ünlü Şef Karaman, Halil Usta Markasıyla Glutensiz Baklava Satacak

AGAFED Yön. Kur. Başkanı ve Avrasya Aşçılar Derneği Başkanı ünlü Şef Ahmet Karaman, Gaziantep'in ünlü Baklavacısı Halil Usta Baklavaları markasının master franchise olan ilk şubesini Bahçeşehir Gölet Bölgesi'nde açtı.

12 Ekim 2020 Saat: 01:26
Ünlü Şef Karaman, Halil Usta Markasıyla Glutensiz Baklava Satacak
Ünlü Şef Karaman, Halil Usta Markasıyla Glutensiz Baklava Satacak

Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu Yön. Kur. Başkanı ve Avrasya Aşçılar Derneği Yön. Kur. Başkanı ünlü Şef Ahmet Karaman, Gaziantep'in ünlü Baklavacısı Halil Usta Baklavaları markasının master franchise olan ilk şubesini İstanbul Bahçeşehir Gölet Bölgesi'nde açtı. 

Ünlü Şef Ahmet Karaman bize marka ve yatırımla ilgili şunları kaydetti; "Bu yatırım bizim Halil Usta Baklavaları markasıyla baklava alanında İstanbul'da ki ilk yatırımımız. Hali hazırda bu projemiz bir tane şubeyle sınırlı olmayacak. İstanbul'da Halil Usta Baklavaları'nı açmak isteyen başka yatırımcılarımızda var. İstanbul ayağının bütün koordinasyon, operasyon, franchiseların yönetimi master franchise olarak bizde olacak. Bu şubede yatırım ben ve yakın dostum Soner Aşık'a ait. İstanbul'da baklava ve tatlı çeşitleriyle Halil Usta Baklavaları markasının farklılık yaratacağına inananlardanım. Bu logonun bu markanın İstanbul'da uzun zamandır var olması gerektiğine inanan kişlerden olarak, İbrahim beye hem bir dost hem de sektörde isim yapmış bir danışman şef olarak söylüyordum. Kısmet kendimize oldu bu açılım. Toptan satış, paket satış ve master franchise ayağında yine ben olacağım ama işletmenin sevk ve idaresini yine bir şef olan Mahmut Can Karaman yapacak. Çok olmamakla birlikte mağazamızda tamamen glutensiz baklavamız ve diyet baklavamızda mevcut olacak. Bu ürünleri stantda çok tutamıyoruz ancak sipariş verildiği taktirde glutensiz ve diyet baklavayı da misafirlerimize sunacağız. Glutensiz baklava konusu özellikle önem verdiğimiz bir konu. Havuç dilimli baklava, şöbiyet, midye baklava, yaprak şöbiyet, bülbül yuvası, özel kare baklava, baklava, fıstık ezmesi gibi çeşitlerle Halil Usta Baklavaları satışta olacak" dedi.

Sosyal medyadan börek paylaşımlarının olduğunu gördüğümü sormam üzerine ünlü Şef Ahmet Karaman konuya şöyle açıklama getirdi; "İsmimiz sadece Baklava ancak biz sabah misafirlerimize sorduklarında tuzlu bir şeyler yok dememek için, en azından hafif bir kahvaltı yapma isteklerini geri çevirmemek için İstanbul'da olmayan bir ürünle piyasaya giriyoruz. Onunda tanıtımını yakın zamanda yapacağız. Biz baklava börek işini yapacağız. Biz su böreği veya diğer börek ürünlerini yapmayacağız, o bizim işimiz değil herkes kendi işinde başarılı olsun. Biz baklavanın böreğini yaptık, Gaziantep Peyniri'yle yaptık. Baklava hamuruyla bunu yaptık, çok hafif ve inanılmaz keyifli bir börek oldu. Tek çeşit ancak bunun iç varyasyonları olacak. Gaziantep Peynirli, kıymalı, patatesli, yabani otlu, ıspanaklı gibi çeşitleri olması düşünülüyor. Gaziantep Peynirli olan çeşidini, insanları bu börekle hemen tanıştırma gayretinde olduğumuz için hemen mönümüze koyduk ve satışına başladık" diye belirtti.

Hazır şefleri ve gıda piyasasının nabzını tutan insanları bulmuşken, baklava ve türevleri fiyatlarının son dönemde astronomik fiyatlara çıktığını gözlemlerken fiyatların daha makul rakamlara nasıl çekilebileceğini Şef Ahmet Karaman'a sorduk. Ünlü Şef Ahmet Karaman; "Ben kendi adımıza konuşucak olursam, Halil Usta Baklavaları merkez Gaziantep ve İstanbul Şubesi olarak tüketim oranlarımız oldukça arttığı için hammadde alımlarımız ciddi artmaya başladı. Artık senelik alım sözleşmeleri yaptığımız için hammadde de sağladığımız makul alım maliyetini bizde müşterilerimize bir nebze de olsa fiyatları aşağı çekerek sağlamaya çalışıyoruz. Gaziantep Fıstığı maliyet olarak yüksek bir hammadde bildiğiniz üzere, coğrafi işareti alınmış ve yurt dışı taleplerinin yapılan tanıtımlarla oldukça artması da baklavanın neredeyse ana hammaddesi haline gelen fıstığında maliyetini arttırmaktadır" sözleriyle yanıt verdi.

İbrahim Halil Kor, Ahmet Karaman, Soner Aşık

Halil Usta Kimdir? Halil Usta Baklavaları Nasıl Kuruldu?

Halil Usta Kimdir? sorusunu yönelttiğim oğlu İbrahim Halil Kör bize babasını, Halil Usta'yı ve Halil Usta Baklavaları'nı şöyle anlattı; "Babam Halil Usta Kör, 1949 Gaziantep doğumludur. Hala başımızda, her sabah kalkar tezgahının başına geçer, etini işler, tezgahını kurar ve satışını yapar. Biz aslında kebapçı olarak başlamışız işe. Babam 8 yaşından bu yana kasaplık mesleğinin içinde yetişmiş. Usta-çırak ilişkisi içerisinde lezzetin sırlarını keşfetmiş. Halil Usta ve ekibi Gaziantep'te Karşıyaka merkez de hizmet vermektedir. Ayrıca kalitesi ve lezzetiyle markalaşmayı başarmış ve birçok ödüle ve övgüye layık görülmüştür. Halil Usta, yemek yapmayı çok önemseyen, insanları doyurmayı seven yani tam anlamıyla bir hizmet ehlidir. Ekip olarak övülmeyecek ve beğenilmeyecek yemeği masanıza getirmezler; olur da yemekten anlıyorsanız, yaptıkları yemeği beğenmezseniz kahrolurlar. Bu da her daim çıtayı yüksek tutmalarını sağlamıştır. Halil Usta sadece koyun etinin en taze ve özenle seçilmiş yerlerinden Kıyma Kebabı, Simit Kebabı, Kuşbaşı ve Küşleme yapar"dedi. 

Sözlerine şöyle ekleme yapan İbrahim Halil Kör, çocukluktan beri Halil Usta ile birlikte çalıştığını, mesleğin tüm ayrıntılarını öğrenmiş olduğunu, yetişip şirkete yeni bir yön vermek istediğinde baklava işini ikinci kuşak olarak markanın güven ve lezzet zincirine kattığını belirtti. Kurulan bu lezzet halkasının o kadar beğenildiğini ki yıllardır şubeleşme teklifleri geldiğini ekledi. Dostum Ahmet Karaman ile bunun ilk şubesini İstanbul'da nezih bir çevrede ve böyle meraklı bir kalabalığa açmanın heyecanını yaşadığını dile getirdi.

Şef Ahmet Karaman'ı (AGAFED) Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu yönetimi, bağlı dernek yönetim ve üyeleri, (İSAŞDER) İstanbul Aşçılar Derneği yönetimi ve üyeleri, Gastronomi ve Turizm alanında akademisyenler, Gastronomi Dünyası'nın ünlü gurme ve şefleri, ailesi ve yakın dostları yalnız bırakmadı.

Ünlü Peynir Gurmesi Fatma Boz, ekranların sevilen Şefi Ayten Saner, Ünlü Pasta Şefi Yusuf Karal, Bonna Porselen yöneticilerinden Hüsnü Çalışkan, Ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç, Şef Ahmet Kara, TAFED Başkan Yardımcısı Şef Zeki Kara ve tanınmış duayen Şef Güner Şen'in katılımı gözlerden kaçmadı. Gaziantep'ten açılış için Halil Usta Baklavaları'nın sahibi İbrahim Halil Kör ve şehir dışından bir çok misafirin katılım gösterdiği gözlemlendi. Pandemiye rağmen maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun yapılan yoğun katılımlı açılışa vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu görüldü.

Haber: Veysel Kavrayan, İstanbul

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız