Güncel

Sarıkamış Şehitleri'ne Gökhan Türkeş Öngel'den Büyük Anma

22 Aralık 1914'te Allah-u Ekber Dağları'nda şehit olan Sarıkamış Destanı'nı yazan şehitler, 103. vefat yıl dönümlerinde, Beylikdüzü'nde Sanayici Gökhan Türkeş Öngel tarafından verilen davette anıldı.

3 Ocak 2018 Saat: 20:35
Sarıkamış Şehitleri'ne Gökhan Türkeş Öngel'den Büyük Anma
Sarıkamış Şehitleri'ne Gökhan Türkeş Öngel'den Büyük Anma

Geçtiğimiz günlerde, 22 Aralık 1914'de Allah-u Ekber Dağları'nda kar altında yatan Sarıkamış Destanı'nı yazan şehitler, olayın üzerinden geçen 103. yıl dönümlerinde Beylikdüzü Belediyesi ve Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu organizasyonu ile Aşık Veysel Sahnesi’nde anıldı.

Beylikdüzü Belediyesi ve Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu, vatan toprakları uğruna şehit düşen Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Programı’nda buluştu. Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde, helva dağıtımı ile başlayan program, Gürpınar Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi önündeki temsili yürüyüş ile devam etti. Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Programı ise Aşık Veysel Sahnesi’nde yapılan gösterilerle gerçekleşti. Programa Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Sanayici Gökhan Türkeş Öngel, belediye başkanları, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Gürsel İlgüz; şehitleri anarak, bu özel anma programında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gökhan Türkeş Öngel; ''Vatanı Gözlerini Kırpmadan Savundular''  

Sarıkamış Şehitleri etkinliğinden sonra akşam verilen davette, etkinliğin sponsorlarından ve gecenin sponsoru Karslı iş adamı, sanayici, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Türkeş Öngel, “Vatan ve millet savunması için geri dönmeyeceğini bile bile ileri atılan, bir gül bahçesine girercesine ölüme koşan bu cengâverlerin bize vasiyetlerinin ne olmuş olacağını iyi biliyorum” dedi.

Sarıkamış Harekatı'nın 103'üncü yılında aziz şehitlerimiz için tüm yurtta olduğu gibi Kars ve İstanbul'da da etkinlikler düzenlendi. Allahuekber Dağları'nda, bir bir toprağa düşen şehitleri anan isimlerden bir taneside Karslı İş Adamı Gökhan Türkeş Öngel oldu.

Ülkesini ve dolayısıyla memleketi Kars'ı sevdiğini söyleyen Öngel, Sarıkamış Şehitlerini'de unutmadı. Sarıkamış Harbi'nin ne olduğunu tarihçilere bırakılmasını söyleyen Öngel, asıl mevzunun aynı ülkede buluşmak olduğunun da altını çizdi. 

Prof. Sönmez duygulu bir sunum yaptı

Sarıkamış tarihini anlatan Prof. Dr. Bingür Sönmez ise etkili bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Sönmez, Sarıkamış Şehitleri'nin sembolünün kardelenler olduğunu söyleyerek, Sarıkamış'ta çok çetin koşullardan geçildiğini, Enver Paşa’nın esir kalmaktan zorla kurtulduğunu, savaşın 15 gün 15 gece sürdüğünü ve Mehmetçiklerin donarak hayatını yitirdiğini ifade etti. Sönmez, "118 bin kişilik ordudan sadece 8 bin kişi geri dönebilmişti." dedi. Sönmez, Sarıkamış Harekâtı'nda, I.Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu ve Rus İmparatorluğu arasında gerçekleşen kara çatışmalarında büyük bir hezimete uğrandığını belirtti. Program kapsamında Sanatçı Recep Ergül ve Doç. Dr. Armağan Elçi, şehitlerin ruhu için Sarıkamış türküleri söyledi.
İMAMOĞLU; Umarız Ki Başka Sarıkamışlar Yaşamayız

Tarihi süreci sahiplenmenin bizi biz yapan değerlerden olduğuna vurgu yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; "Tarihimizi çok iyi bilmeliyiz. Hatasıyla, eksiğiyle, kahramanlıklarıyla o tarih bizim tarihimiz. Vatan kavramı çok geniş bir kavramdır. Dünyanın her neresinde olursa olsun o vatan duygusu ile soydaşlarımızın acısını ya da mutlu anlarını paylaşmayı vazife ediniriz. Bu bilinçle ilelebet sürecek bir birlikteliğimiz olacak. Çanakkale ve Sarıkamış bunun bir simgesidir. Oralarda koyun  koyuna yatan atalarımız var. Bu güzel vatanı bize emanet ettiler. Umarım kıymetini bilen bir millet oluruz. Güçlü bir millet olmalıyız. Güç; akıldan, bilimden ve üretmekten geçer. Sarıkamış bu topraklarda yaşadığımız çok acı bir olay, umut ederiz ki bir daha böyle günler yaşamayız. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum." şeklinde konuştu.

Geceye, Azerbaycanlı sanatçı Azerin şarkılarıyla renk kattı. Gecede Türkiye'nin önde gelen sanayicileride Gökhan Türkeş Öngel tarafından ağırlandı. Protokolün yoğun katılım gösterdiği anlamlı gecede konuklara kaz eti ikram edildi ve şehitler için dua istendi. Etkinlikler silsilesinde, bu sponsorlukla hayırlı işler görmekte her zaman taşın altına elimizi koymalıyız diye belirten Öngel gecede büyük takdir topladı. Azerbaycan Türkiye kardeşlik görüntüleri ortaya çıktı.Program, plaket ve çiçek takdimi ile sona erdi.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız