Kültür

ÖRCÜN ve SARAYLI'da Hıdırellez Yoğun Katılımla Kutlandı

Gölcük Belediyesi öncülüğünde Saraylı ve Örcün’de Hıdırellez Bayramı etkinliği yapıldı. Gölcük mahallelerinden Saraylı ve Örcünde kutlanan bu Hıdırellez Bayramı etkinliğinde bizde bu yıl Örcün'deydik.

7 Mayıs 2018 Saat: 20:20
ÖRCÜN ve SARAYLI'da Hıdırellez Yoğun Katılımla Kutlandı
ÖRCÜN ve SARAYLI'da Hıdırellez Yoğun Katılımla Kutlandı

Gölcük Belediyesi öncülüğünde Saraylı ve Örcün’de Hıdırellez Bayramı etkinliği yapıldı. Gölcük mahallelerinden Saraylı ve Örcün'de kutlanan bu Hıdırellez Bayramı etkinliğinde bizde bu yıl Örcün'deydik. Büyük coşku yaşandığını gözlemledik, vatandaşlar doyasıya eğlendi, ateşlerin üzerinden atlayıp, halaylar çekti.

Etkinliklere Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve eşi Funda Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve eşi, Gölcük Jandarma Komutanı Burçak Kırca, İlçe Turizm Birlik Müdürü Ayşe Dışpınar, Gölcük Belediyesi Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci başta olmak üzere her iki köyde binlerce vatandaş katıldı. İki mahallede de ateşler yakılıp şarkılar eşliğinde oyunlar oynandı, halaylar çekildi. Bir yandan da doğal gıdaların yer aldı stantlarda köylüler ürünlerinin satışını yaptılar.

Örcün Mahallesi Muhtarı Mustafa Uyar tüm misafirlerle bire bir ilgilendi. Bayram ateşini yakan ve basın mensuplarıyla yakından ilgilenen Uyar'ı Hıdırellez heyecanı sarmıştı. KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO Müdür Yardımcısı Nermin Demirkol ve okuldan sanat bölümleri öğrencileride etkinlikte hazır bulundu. Halk sanatçılarından Nazlı Aslan'ın Türk Sanat Müziği konseri kulakların pasını sildi. Protokol üyeleri Örcün etkinliğinin ardından Saraylı Mahallesi'ne geçerek etkinliklere burada devam etti.

Başkan Ellibeş yaptığı konuşmada, “Gölcük’ün en köklü ve eski yerleşim alanları Saraylı ve Örcün’dür. Bu noktada bu iki mahallemizde bir takım projeler ürettik, tarihi yapıyı koruma altına aldık. Meydanların düzenlemesini yaptık. Köylülerimiz için yöresel ürünleri pazarlayacakları pazar yerlerini kurduk. Hanım kardeşlerimiz bu güzelliğin oluşmasında öncülük yaptı. Tüm projelerimizi halkımızla birlikte organize ettik. Sayın kaymakamımızda her zaman bizimle oldu, orkestra şefi gibi öncülük yaptı, destek verdi. Gölcük turizm noktasında, kültür ve sanatsal faaliyetlerle emin adımlarla ilerliyor, gelişiyor. Biz Gölcük Belediyesi olarak desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Ben sizlerden de rica ediyorum, buraları sık sık ziyaret edin. Stantlardan alışveriş yapın. Bu organizasyonlarda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Biz birlikte çok işleri başarırız, buna inancım tam” dedi.

Kaymakam Altıntaş Uyumun Simgesi

Kaymakam Altıntaş ise yaptığı konuşmada, “Tarihin merkezinde bulunuyoruz. Saraylı ve Örcün’ün uzun bir tarihi geçmişi var. Bu tarihi yaşatmakta kararlıyız. Sizlerde de bu noktada destek oluyorsunuz. Kendi örfümüzü adetimizi yani Hıdrellezi yaşatıyoruz. Buraları bu tür etkinliklerin merkezi haline getireceğiz. Gelecekte daha gelişeceğini düşünüyorum. Vatandaşlarımız çok istekli. Gölcük’te turizm her geçen gün biraz daha gelişecek. Tarihi konaklarımız var. Doğal pazarımız var. Doğa ile tarihi birlikte bulursunuz. Ben bu etkinlikler de emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz sizin yanınızdayız. Gölcük çok farklıdır” ifadelerini kullandı.

Başkan Ellibeş, Kaymakam Altıntaş'ın ateşten atlamaları heyecanla izlendi. Örcün Muhtarı Mustafa Uyar ve İlçe Turizm Birlik Müdürü Ayşe Dışpınar misafirlerine baklava ve gözleme ikramında bulundu.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız