Eğitim

KOÜ’de iletişim kongresi

KOÜ ve Florida Üniversitesi’nin Gazetecilik ve Kitle İletişim Okulu’nun ev sahipliği yaptığı 1. Uluslararası İletişim bilimleri ve medya araştırmaları kongresi bugün düzenlenen konferans ile başladı.

3 Haziran 2014 Saat: 12:39
KOÜ’de iletişim kongresi
KOÜ’de iletişim kongresi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ford Otosan, Dağdeviren Medya, KSO, Gebze Belediyesi, Kurukahveci Mehmet Efendi ve İpek Pişmaniye’nin desteği ile Kocaeli üniversitesi İletişim Fakültesi ve Florida Uluslararası Üniversitesi Gazetecilik ve Kitle İletişimi Okulu ile ortaklaşa düzenlediği 'I. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Araştırmaları Kongresi' dün yapılan konferans ile başladı. Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen kongre, 15 Mayıs'a kadar devam edecek.

 

‘TEORİYLE PRATİK BİR ARADA SUNULUYOR’

 

Kongrede açılış konuşması yapan Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver, ‘’ 3 gün sürecek olan kongrede farklı 44 üniversiteden toplam 25 oturumda 163 araştırmacı bilgilerini sunacak. Katılımcı 44 üniversitenin 13’ü Almanya, diğerleri ise Avusturya Macaristan gibi ülkelerden katılıyor. Burada yapılan kongrede amacımız teori ile pratiğin bir arada sunulması ile öğrencilerimizi geliştirmek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

‘2023’E HEDEFLERLE HAZIRLANIYORUZ’

 

Alver’in ardından kürsüye çıkan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu ise, ‘’ 1992 yılında kurulduk. 1998 yılında İletişim Fakültesini kurduk. Şuanda toplamda 70 bin öğrencimiz var. İletişim Fakültemizde ise sayımız 3 binin üzerinde. Tüm üniversiteler gibi biz de 2023 vizyonuna üç ana hedef ile ilerliyoruz. Büyümeyi ilerletme, eğitimde kaliteyi arttırma ve uluslararası kültüre açılmak üniversite olarak üç ana hedefimizdir’’ dedi.

 

‘ÜNİVERSİTELERDE ÖĞRETİM ÜYESİ AÇIĞIMIZ VAR’

 

Sözlerinin devamında Komsuoğlu öğretim üyesi açıklığına ve doktora sayılarına değindi. Komsuoğlu, ‘’ en ciddi sorunumuz üniversitelerde öğretim üyesi açığımızdır. Hızla öğretim üyesi görevlisi yetiştirmemiz lazım. Doktora sayılarımız da çok düşük. Bu sene ülkemizdeki doktora sayısı 4 bin 500, Almanya’da 25 bin Rusya da bile 27 bin. Eğitimde kalite ve öğretim üyesi geliştirmeyi birinci plana almalıyız. Bu anlamda üzerimize düşeni yapmalıyız’’dedi.

 

SPONSORLARA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Yapılan konuşmaların ardından Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlileri müzik dinletisi sundu.Müzik dinletisinin ardından ise kongreye sponsor olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası, Kahveci Mehmet Efendi, Dağdeviren Medya, Kocaeli Sanayi Odası, Ford Otosan ve kongreye ev sahipliği yapan Kocaeli Üniversitesi’ne plaket taktim edildi.  İki gün sürecek olan kongre Prof. Dr. Martin Löffelholz’un yaptığı sunumla devam etti.

 

KATILIMDA ULUSLARARASI OLDU

 

Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'ndeki Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi Büyük Salon'da saat 10.00'da başladı. Kongreye SwissGerman Üniversitesi Rektörlüğü de yapan öğretim üyesi Prof. Dr. Martin Löffelholz, Florida Uluslararası Üniversitesi Gazetecilik ve Kitle İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raul Reis gibi iletişim disiplini alanında çalışan tanınmış akademisyenler yanı sıra yurtiçindeki iletişim fakültelerinden de öğretim üyeleri katıldı.

ÖĞRENCİLERE FARKLI BAKIŞ AÇILARI SAĞLAYACAK

Medya ve iletişim araştırmaları alanındaki güncel yaklaşımları, tartışmaları ve fikir alışverişlerini akademik açıdan uluslararası bir platforma taşımak amacıyla düzenlenen,  Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Araştırmaları Kongresi, iletişim bilimi, gazetecilik bilimi, medya etiği, kültürlerarası iletişim, kişilerarası iletişim, siyasal iletişim, görsel iletişim çalışmaları, sinema sanatında yeni yaklaşımlar, medya pedagojisi, reklam araştırmaları alanları başta olmak üzere medya ve iletişim araştırmalarına ilişkin farklı perspektif ve paradigmaları içeriyor.

KONGREYE HERKES KATILABİLİR

Bu alanda ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren araştırmacı ve akademisyenleri bir araya getiren kongrenin dili, Türkçe ve İngilizce olup, simultane çeviri ile sunumlar ile desteklendi. Kongre, gazetecilik ve iletişim uzmanları, halkla ilişkiler çalışanları, pazarlama iletişimi uzmanları, marka yöneticileri, reklamcılar, yöneticiler, iletişim danışmanları, kurumsal iletişim uzmanları, sivil toplum kuruluşları, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, akademisyenler, iletişim fakültesi öğrencileri, iktisadi idari bilimler öğrencileri, yeni mezunlar ve iletişim disiplinine ilgi duyan herkesin katılımına açık olan kongre 15 Mayıs’a kadar öğrencileri bekleyecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız