Kültür

Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği’nin Muhteşem Kartepe Etkinliği

Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği, oldukça aktif bir dernek. Kocaeli’nde kendisinden söz ettirecek etkinliklere imza atıyor.

20 Şubat 2017 Saat: 22:06
Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği’nin Muhteşem Kartepe Etkinliği
Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği’nin Muhteşem Kartepe Etkinliği

Çoğu derneğin yapamadığını bütçeli etkinlikleri, geniş katılımlı ve taşı elin altına koyan destekçileriyle gerçekleştiriyor. Bunun sebebinin de kadın üye ve destekçi sayısının fazla olması, özel gereksinimli bireylerin ailelerinin daha duyarlı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Tabi ki en büyük payı, gönülden eli taşın altına koyan ve yaşamını maddi, manevi bu özel gereksinimli bireylere ayıran derneğin başkanı Nurel Ergüneş hanımefendi (sevenleri ona Nurella Hanım ben ise Nutella Hanım diyorum)

Geçtiğimiz yıl verdiği büyük yemekli davetle kendisinden söz ettiren dernek, bu yıl da Körfez Rotary Kulübü’nün katkılarıyla Akademi Tıp Hastanesi’nin mülkü kendisine ait olan Sakarya yolunda ki yerleşkesinde bulunan bir dükkanını spastik çocuklar için tahsis etmesiyle bir kez daha farkındalık yaratacak. Körfez Rotary Kulübü Başkanı Hakan Tanta’nın desteğiyle, Akademi Tıp Hastanesi, Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği’ne bu alanı tahsis ederek, spastik çocukların çalışabileceği ve üretebileceği bir kafe olarak hizmet vermesine eşsiz bir destekte bulunacak. Şu an mimari çalışmaları devam eden dükkanın bahar aylarında hizmete girmesi planlanıyor.

Bu Pazar günü iki otobüs dolusu özel gereksinimli birey ve ailelerinden oluşan katılımcıyla, Kartepe Colina Kafe’de çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdiler. Bende destek amaçlı oraya katıldım. Hava oldukça güzel ve açıktı. Güzel zaman geçirdik. Colina kafenin bizim için hazırladığı sucuk ekmek ve içeceklerimizle hoş sohbetler yaptık ve kartopu oynama imkanımız oldu. Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu’da bu tarz, eli taşın altına koyma hallerinde oldukça pozitif ayırımcı olabiliyor. İleride bir etkinlikte işletme olarak derneğe destek vermek istediklerini dile getirdi.

Colina kafeye bu göstermiş oldukları anlamlı katkı için ve bize sağladıkları sıcak ortam için teşekkür ederim. Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği Mart ayı içerisinde Ekoköy Ketenciler’de bir büyük etkinlik düzenleme proğramı içerisindeler. Nurel hanım etkinliğin sadece yemek-içmekten ibaret olmayacağını ekolojik yaşam ve organik tarım üzerine bir mini söyleşi ve bilgilendirmenin uzmanlar tarafından verileceğini belirtti. Özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin daha sağlıklı beslenmeye ihtiyaç duyduklarını, bu sebeple ekolojik yaşamı desteklediklerini dile getirdi. Bende Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği kurucu üyesi olduğum için bu beni daha memnun etti. Kendilerine 500 adet defne fidanı katkısında bulunma sözü aldığım Hamdi Kaptanoğlu’na da teşekkürlerimi kendim ve dernek adına iletirim.

Eğer siz de Kartepe’ye, kayak merkezine yolunuz düşerse iyi servis ve hizmet için Colina kafeye uğrayın. Özel gereksinimli bireyler için, gerçek, hedefe hizmet ve katkı için destek olmak ve sosyal sorumluluk, farkındalık projelerinizi gerçekleştirmek için Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği doğru adreslerden birisi. Başkanı Nurel Ergüneş. Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Sertel. Kendilerine sosyal platformlardan ulaşabilirsiniz.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız