Güncel

Kocaeli’nin İlk ‘Yeşil’ Kamu Binası Körfez’de

Kocaeli’nin ilk yeşil kamu binası olma özelliği taşıyan, büyük bir yatırımla hayata geçirilecek olan Sarnıç Han, hem su hem de enerji tasarrufu sağlayacak

4 Ocak 2017 Saat: 12:21
Kocaeli’nin İlk ‘Yeşil’ Kamu Binası Körfez’de
Kocaeli’nin İlk ‘Yeşil’ Kamu Binası Körfez’de

Kocaeli Körfez ilçe  Belediye Başkanı İsmail Baran’ın ‘vizyon projelerinden’ biri olan Sarnıç Han’da inşaat çalışmaları devam ediyor. Kentin marka değerini yükseltecek olan projenin detayları ise bir ilki içinde barındırıyor.  Kocaeli’nin ilk kamuya ait ‘yeşil bina’sı olma özelliğini taşıyan Sarnıç Han, Mardin taşı kullanılarak inşa edilecek. Binlerce yıldan beri kullanılan, doğal gözeneklerinden dolayı izolasyon görevi yaparak ısıyı muhafaza eden Mardin Midyat taşı bulunduğu ortamı yazın serin kışın sıcak tutuyor.

Su Ve Enerji Tasarrufu

Yeşil bina özelliği taşıyacak olması nedeniyle; yer altı suları drenaj kuyularında toplanıp çevre sulama da kullanılacak. İş merkezinin çevre aydınlatması yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerji panelleri ile sağlanacak. İç bahçe ve çevre peyzaj alanları az su ihtiyacı olan bitkilerle çevrelenecek. Bununla birlikte iş merkezinin ortak alanları ve çevre aydınlatması az enerji tüketen LED aydınlatmalarla donatılacak.

Özgünlüğü Simgeliyor

Geleneksel mimari ile modern mimarinin sentezinden oluşan yapı, çevreye ve kente sosyal kazanım sağlaması ile birlikte yeni ufuklar açacak. Tekno marketi, mağazalar, ofisler, çocuk oyun alanları ile her ayrıntının düşünüldüğü yapıda Osmanlı ve Selçuklu tarzı motifler ve işleme özellikleriyle özgünlüğünü hissettirecek.

Her Türlü İhtiyaca Cevap

Toplam inşaat alanının 13 bin 565metre kare olduğu Sarnıç Han İş Merkezi, 7 kat olarak inşa edilecek. Sarnıç Han İş Merkezi’nde bulunan her katın önemli işlevleri bulunuyor. Bodrum kat kısmında sığınak, otopark, banka kasa mahalleri, elektrik ve mekanik bölümler bulunacak. Zemin kat kısmında 5 adet banka ve personel soyunma odaları olacak. Diğer katlarda ise 5 adet banka, mescit, 4 adet büyük mağaza, 56 adet ofis ve çatı katında bulunacak olan restoran kısmı dikkat çekiyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız