Güncel

Kartepe Teleferik Projesi'nde Yer Teslimleri Yapıldı

Kartepe’nin 50 yıllık hayali olan Teleferik Projesi’nin ihalesi sonrasında yer teslimi yapıldı. Yapılacak olan teleferik 2018 model son teknoloji ile hayata geçirilecek.

4 Mart 2018 Saat: 20:00
Kartepe Teleferik Projesi'nde Yer Teslimleri Yapıldı
Kartepe Teleferik Projesi'nde Yer Teslimleri Yapıldı

Kartepe Belediyesi’nin en önemli vizyon projelerinden biri olan Teleferik Projesi hızla ilerliyor. Kartepe Belediyesi teknik ekibiyle birlikte, ihaleyi  alan Valter Asansör yetkililerinin saha çalışmaları sona erdi. Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nden yapılan yer tahsisi sonrasında süreç bitme noktasına geldi. Bu çalışmalarda her zaman destek olan Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü'ne ve çalışanlarına teşekkür edildi.

 

İLK KAZMA BAHARDA VURULACAK

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve Valter Asansör Genel Müdürü Murat Ağcabağ arasında yapılan imza töreni sonrasında uygulama projesi belediye teknik ekibine teslim edildi. Bu süre zarfında resmi prosedürler tamamlandı. Mevsim şartlarının oluşması sonrasında bahar ayının başlangıcıyla birlikte projenin yapımına start verilecek.  

 

500 BİN KİŞİ YARARLANACAK

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Teleferik hizmetinden yılda 500 bin insanın yararlanacağını tahmin ediyoruz. Teleferik Projesimiz turizme büyük katkı verecektir. Ulusal ve uluslar arası alanda ilçemize gelen birçok insan olacaktır. Kartepemizde sadece kış turizmi yok, aynı zamanda yayla turizmi ve doğa turizmi de var. Teleferik Projesi sadece yolcu taşıma anlamında değil, çevresinde otel ve benzeri yatırımlar da olacak. Hem Kartepe’nin güzellikleri olacak, hem de yayla turizmi olacak. Kartepe’deki teleferikte diğerlerinden farklı olarak dört mevsim ve fiziksel olarak göl ve deniz manzarası da misafirlerimizi ağırlayacak” açıklamasında bulundu.

Haber: Veysel Kavrayan

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız