Güncel

Kartepe, Doğa ve Spor Turizminde de İddialı

Kartepe’yi turizm cazibe merkezi ve marka kentlerden biri konuma taşımak için yola çıkan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe’ye değer katacak projeleri yakından takip ederek adım adım izlemeye ve geliştirmeye devam ediyor.

12 Şubat 2017 Saat: 18:53
Kartepe, Doğa ve Spor Turizminde de İddialı
Kartepe, Doğa ve Spor Turizminde de İddialı

Kartepe Belediyesi olarak yapımında son aşamaya gelinen ve Kartepe’ye değer katacak önemli spor- doğa turizmi projelerinden birisi olan "Kartepe Doğa Yürüyüşü ve Dağ Bisikleti Yolu" ile ilgili, KOÜ Derbent MYO Turizm-Otel İşletmeciliği Bölümünden Yard. Doç. Dr. Ömer Erdoğan Sivas'ın sunumuyla projenin işlevselliğini arttırmaya yönelik bir toplantı yapıldı. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in makamında gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcılarından Murat Sabri Çakır, Başkan Danışmanı Yard. Doç. Dr. Levent Atalı ve Kartepe Belediyesi Orman Mühendisi Cengiz Dalkıran da katıldı.

28.800 metrelik güzergahta doğayla içiçe

Toplantı bitiminde projenin detayları hakkında bilgi veren Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, “Karatepe Sınırımız ile Maşukiye Sınırımızı birleştirecek olan "Kartepe Doğa Yürüyüşü ve Dağ Bisikleti Yolu" projesi için tam 28.800 metrelik bir güzergâh oluşturulacak. İhale aşamasına geldiğimiz projemiz kapsamında 10m, 20m ve 30m olmak üzere 3 köprü bölgeye kazandırılacak. Bu da doğayı asla tahrip etmeden mevcut orman yolları birleştirilerek yapılacak. Ayrıca proje güzergahımızda 2 adet ring servis, 2 adet kontrol ve dinlenme noktası ve bunlara ek olarak da turistlerin ve hemşehrilerimizin faydalanabilmesi için muhteşem doğanın içinde seyir tepeleri yer alacak”. Dedi. 

Üzülmez: Kartepe sadece kış turizminden ibaret değil                                     

Proje ile ilgili alt yapı ve bürokratik sürecin sonuna gelindiğini, ihale için tarih beklendiğini ifade eden Başkan Üzülmez, “Doğa ve spor turizminin, turizm pastasından aldığı payın giderek arttığını görerek bu projeyi geliştirdik ve vaatlerimiz arasına aldık. Kartepimizin yalnızca kış turizminden ibaret olmadığını göstermeyi, yaz ve bahar ayları için de doğanın sunduğu olanakları en iyi şekilde kullanarak, Kartepe ‘nin mevcut turizm potansiyelini 12 aya yaymayı, ilçemize canlılık ve değer katmayı hedefliyoruz. Proje tamamlandığında Kartepimize  yeni bir cazibe merkezi daha kazandırmış olacağız inşallah.” Dedi.

Yayına Hazırlayan: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız