Eğitim

Kardeşlik İçin Söylediler

Göçle gelen aileleri kentli ailelerle buluşturup “Kardeş Aile” projesiyle kaynaştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, renkli bir etkinliğe daha imza attı. “Kardeşler Korosu” adı altında sahneye çıkan “es

4 Haziran 2014 Saat: 09:37
Kardeşlik İçin Söylediler
Kardeşlik İçin Söylediler

Göçle gelen aileleri kentli ailelerle buluşturup “Kardeş Aile” projesiyle kaynaştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, renkli bir etkinliğe daha imza attı. “Kardeşler Korosu” adı altında sahneye çıkan “eski ve yeni” İzmirliler, performanslarıyla değme sanatçılara taş çıkardı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Kardeş Aile” projesinde yer alan ailelerin oluşturduğu “Kardeşler Korosu”, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde bir bahar konseri düzenledi. Derya Yanardağ’ın şefliğini yaptığı koronun konseri, salonu dolduran İzmirli sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Türküleri büyük bir başarıyla seslendiren kardeş ailelere, dinleyiciler de keyifle eşlik etti.
İç göçün yarattığı sorunları hafifletmek ve kente göçle gelen ailelerin uyum sürecini sancısız geçirmelerini sağlamak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Kardeş Aile Projesi’nin başarılı uygulamalarından biri olan Kardeşler Korosu, hem bu sosyal projeyi hem de kardeşler arasındaki bağları güçlendirmek ve ortak paylaşımı artırmak amacıyla kuruldu.
KARDEŞTEN ÖTE
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin örnek gösterilen sosyal projelerinden biri olan Kardeş Aile Projesi, kentte yaşayan her kesimin kentin kullanım alanlarına katılımının arttırılması, dışlanmışlıkların azaltılması, organik dayanışmanın kent bütününde geliştirilmesi ve sosyal kesimler arasında dayanışma ağının güçlendirilmesini amaçlıyor.
İzmir'e göçle gelmiş ailelere kente uyum sağlamaları ve kentin olanaklarından faydalanmaları konusunda destek verilmesi amacıyla, İzmir'de yaşayan ve kentin imkanlarından yararlanma konusunda kendine yeterli ve çevresine duyarlı kentli aileler ile göçle gelen ailelerin tanışması ve aralarında “Kardeş Aile” bağı kurmaları hedefleniyor.
Kurulan kardeş aile bağının yanı sıra proje kapsamında ailelere ve çocuklarına yönelik eğitimler, söyleşiler, seminerler ve paneller düzenleniyor. Çocuklara yönelik; çocuk hakları, felsefi kavramlar ile çocuğun ihmal ve istismarı temel alınarak hazırlanan uzun süreli eğitim programları uygulanıyor. Anne-babaların katılımıyla gerçekleştirilen söyleşilerde ise çocuk gelişim dönemleri, ebeveyn tutumları ve iletişim konuları ele alınıyor.

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

Kardeşlik İçin Söylediler
Kardeşlik İçin Söylediler
Kardeşlik İçin Söylediler
Kardeşlik İçin Söylediler
Kardeşlik İçin Söylediler
Kardeşlik İçin Söylediler
Kardeşlik İçin Söylediler
Kardeşlik İçin Söylediler

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız