Güncel

Kantinciler 4. Yıllarını Kutlarken Oda Olma Sözü Aldılar

Kocaeli Kantin İşletmecileri Derneği 4’ncü kuruluş yıldönümü yemeğinde üyeleri ve basın mensupları ile bir araya geldi.

7 Ocak 2018 Saat: 15:19
Kantinciler 4. Yıllarını Kutlarken Oda Olma Sözü Aldılar
Kantinciler 4. Yıllarını Kutlarken Oda Olma Sözü Aldılar

Kantin İşletmecileri Derneği (KOCKİD) 4’ncü kuruluş yıldönümünde üyeleri ile buluştu. Seka Park Otel’de gerçekleştirilen proğrama KOCKİD Başkanı Alican Kazgan’ın yanı sıra Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadir Durmuş, Körfez Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yahya Öztürk, çok sayıda dernek üyesi ve basın mensupları katılım gösterdi.

Dernek faaliyetlerinin anlatılmasının ardından konuşan KOCKİD Başkanı Alican Kazgan, “Bizler 4 yıl önce bu göreve geldik. Bu mesleği daha iyi yere nasıl getirebileceğimizi düşündük. Bu meslek için nasıl bir farkındalık yaratabiliriz diye mücadele verdik. İnşallah mesleğimizi en yukarıya çıkartabiliriz. Bizim burada bir hedefimiz var o da kantinciler odasını kurmak. İnşallah odamızı kurabiliriz” dedi.

En büyük eksikliğimiz ise birebir dernek üyelerimiz ziyaret edemiyoruz diyen Kazgan, “Bunun nedeni ise hepimizin aynı saatlerde çalışması. Kocaeli genelinde 800 kantin var aslında sizler daha fazla ziyaret etmemiz gerekiyor. Dernek kurulmadan önce bizleri ikinci sınıf esnaf muamele yapıyorlardı. Artık hakkını savunabilecek bir kantinciler var. Bizler hayrına iş yapmıyoruz hizmet yapıyoruz. Karşılığında ise hakkımızı istiyoruz. Bu gece bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kocaeli'nde kantinciliği kaliteli hale getirdik. Meslek olarak kabul görülmekte katkımız büyük. Amacımız mesleğimizi ve üyelerimizi geliştirirken hizmet verdiğimiz yavrularımızın daha sağlıklı, insan ve çocuk haklarına uygun gelişimlerinde onlara, velilerine destek olmak. Eksikler yok mudur? Elbette olur. Bizde bu eksikleri görüp hızlı ve nitelikli şekilde düzeltip STK olmanın önemiyle hareket edip öncü işler gerçekleştirdik ve buna devam etmek istiyoruz. Üyelerimize sık sık kişisel gelişim ve meslek gelişimleri hakkında seminirler vermeye çalışıyoruz. Hijyen kursu gibi diye ekledi.

Yemekte, üyeler kendilerini topluluğa tanıtırlarken, Kazgan katılımlarından dolayı Kadir Durmuş'a, basın mensuplarına, üyelerine teşekkür etti. Zaman zaman baskılara maruz kalabiliyoruz. İşte bu sebeple STK olduk.  Birlik olabiliyoruz ve bunu oda olma ile taçlandırmamızla kendimizi daha iyi ifade ederek, sosyal kalkınmada söyleyecek sözümüze muhatap bulabiliyoruz. En kısa sürede Başkanımızla beraber Milli Eğitim Müdürümüze ziyarette bulunmak istiyoruz diye belirtti.

500 Kişi olun Size Oda Kuracağım

Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadir Durmuş ise, “Derneğinizin 4’üncü yılını kutluyorum. İnşallah bir daha ki kutlama Kocaeli Kantinciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak kutlayalım. Oda olma keyfi çok güzel. Bakanlık nezdinde tanınıyor ve dinleniyorsunuz. Bazı kantinciler Pastacılar Odası’na üye dağınık bir şekildeyiz. Siz 500 tane kantinci getirin ben size oda kuracağım. Oda kurmak öyle kolay değil. Bütün işlerini ben kendi ellerimle yapacağım” açıklamalarında bulundu.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız