Kültür

Kağıt Müzesi’nde Düzenlenen İlk Sergi ''Dünyada Seramik ve fotoğraf'' Gerçekleşiyor

Seka Kağıt Müzesi’nde düzenlenen ilk sergi olma özelliğinide taşıyan 'Dünyada Seramik ve Fotoğraf' Sergisi gösterime başladı. Yoğun katılımlı sergi büyük beğeni topluyor.

5 Mayıs 2017 Saat: 09:26
Kağıt Müzesi’nde Düzenlenen İlk Sergi ''Dünyada Seramik ve fotoğraf'' Gerçekleşiyor
Kağıt Müzesi’nde Düzenlenen İlk Sergi ''Dünyada Seramik ve fotoğraf'' Gerçekleşiyor

Kocaeli'nde bulunan Seka Mehmet Ali Kağıtçı Müzesi’nde Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol’un Dünyada Seramik ve Fotoğraf Sergisi gerçekleştiriliyor.

2 Mayıs Salı günü saat 14.00’da açılışı yapılan sergi 15 Mayıs’a kadar gezilebilecek.

Sergi Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol’un ülkemizden ve Barselona, Toledo, Torino, Limoges, Stockholm, Osaka, Glasgow, Pekin gibi dünyadaki önemli seramik ile ilgili yerlerden çektiği fotoğraflar yer alıyor. Ayrıca Uşak Üniversitesi GSF Seramik Bölümü’nden Hakan Öcel’in bu fotoğrafları fotokopi transfer metodu ile kendi seramik eserlerine aktardığı fotoğraf ve seramik eserlerden oluşuyor. Sergi açılışı 2 Mayıs’ta saat 14.00’da Seka Kağıt Müzesi’nde gerçekleşti.

Açılışın yoğun katılımlı olması ve beğeni dolu eserlerin bulunması basında da ilgisini arttırdı.

15 Mayıs tarihine kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek serginin açılışına Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Poyraz Gürson, Kocaeli Vali eski yardımcısı Mustafa Pekdemir, Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu yanı sıra çok sayıda davetli ve sanatsever katıldı.

Sergi açılışında konuşan Rektör Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birçok işbirliğine imza attıklarını, Seka Kağıt Müzesi’nde yapılmasının da tarihi mekanın tanınması açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, sanatın dil, din, ırk tanımayan bir kavram olduğunu söyledi. Başkan Vekili Zekeriya Özak ise belediye olarak sanata ve sanatçıya her daim destek verdiklerini, bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Demirkol sergi ile ilgili bilgiler verdi.

Sergide Hakan Öcel, fotokopi transfer metodu ile yaptığı resminin yer aldığı seramik eseri Rektör Hülagü’ye hediye etti.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız