Ekonomi

Ihlamur Konağında Yaşam Başladı

Yaşamkent’te “Bir Gülüşün Yeter” sloganıyla kapılarını açan Ihlamur Konağı Yaşlı Bakım Merkezi’nde ilk misafirlerin kabulüyle yaşam başladı.Ihlamur Konağı Yaşlı Bakım Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ha

5 Haziran 2014 Saat: 10:44
Ihlamur Konağında Yaşam Başladı
Ihlamur Konağında Yaşam Başladı

Yaşamkent’te “Bir Gülüşün Yeter” sloganıyla kapılarını açan Ihlamur Konağı Yaşlı Bakım Merkezi’nde ilk misafirlerin kabulüyle yaşam başladı.


Ihlamur Konağı Yaşlı Bakım Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Hayriye Sungur, aylar süren, her ayrıntının düşünüldüğü titiz çalışmalar sonucu açılışa hazır hale getirilen Ihlamur Konağı’nda yaşlı kabulüne kısa süre önce başlandığını anımsattı. Sevenlerinden emanet aldıkları ilk misafirlerine, evlerindeki sıcaklığı verebilmek için uğraş verdiklerini anlatan Sungur, bir yandan da Ihlamur Konağı’nda sunulan ayrıcalıkları çeşitlendirmek için çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti. Farklı ülkelerdeki yaşlı bakım merkezlerini gezdiklerini kaydeden Sungur, “Uzun zaman eşimle birlikte gözlemler de yaparak yurt dışındaki yaşlı bakım merkezlerini inceledik. Ülkemizde böyle yerlerin olmayışı beni bu alana yöneltti. Neden bizde de böyle merkezler olmasın, yılların yorgunluğunu üzerlerinde taşıyan büyüklerimiz, yaşamlarının bu döneminde her şeyin en güzelini hak ediyor düşüncesiyle yola çıktık. Bize emanet edilen büyüklerimize önce sağlık sonra da sosyal alanlarda en iyiyi vermek arzusu ile hareket ettik. Sevginin anlamını bilen özel bir ekiple çalışıyoruz. Kimi rahatsızlığından dolayı, kimi de yaşlılıkta yaşam kalitesini artırmak için bizi tercih eden misafirlerimizin, her gününü dolu dolu yaşamaları için gayret göstereceğiz. Her türlü yaşlı konuğumuzu kabul edebilecek donanıma sahibiz. 24 saat hizmet verecek doktor ve hemşirelerden oluşan sağlık ekibimiz yanında alanında uzman kişilerce hazırlanan zengin sosyal aktiviteler ile de yüksek standartlarda bir hizmet sunacağız’’ diye konuştu.


YAŞLI YAKINLARININ GÖZÜ ARKADA KALMAYACAK
Çok farklı bir yenilik daha sunacaklarını bildiren Sungur şunları söyledi:
“Yaşlı kreşimiz de hizmete girecek. Dileyen yaşlı yakınlarını sabah getirip akşam alabilecek. Kreşe gelen konuklarımız da burada sunduğumuz her türlü imkandan yararlanabilecek. Hatta yanlarında bakıcılarını da getirebilecekler. Çünkü bazen aileler, konuklarımızın bakıcılarıyla kalmalarını istiyor. Biz de bu imkanı onlara sağlıyoruz.”


12 BİN METREKARELİK DEV MERKEZ
Sungur’un verdiği bilgiye göre, alanında özel sektörün yaptığı en büyük yatırım olan Ihlamur Konağı Yaşlı Bakım Merkezi’nin, son derece şık bir şekilde dizayn edilen, her biriminde 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verilen 12 bin metrekarelik kapalı alanı bulunuyor.
Ihlamur Konağı’nda kendi bakımını karşılayabilecek yaşlıların dışında alzheimer, demans, MS, felçli ve yatağa bağımlı yaşlılara da hizmet veriliyor. Merkezde 24 saat hemşire ve doktor gözetiminde tutulan yaşlıların her 30 dakikada bir kontrolü için parmak izi tur sistemi uygulanıyor.


Müzik, resim ve diğer el sanatlarının yapılacağı hobi alanı, fuaye alanı, sanat galerisi, sinema salonu, internet ve eğlence salonları, oyun alanları, konferans ve kongre salonu, kütüphane, 5 yıldızlı otelleri aratmayacak mutfak ve kafesi bulunan Ihlamur Konağı’nda profesyonel anlamda fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti veriliyor. 130 kişi kapasiteli Ihlamur Konağı’nda, tek ya da çift yataklı odalarda hizmet verilirken her odanın kendine ait banyosu bulunuyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız