Güncel

İHA ’DAN Azerbaycan Kars Başkonsulusluğu'na Ziyaret

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a gelen İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, İstanbul Pazarlama Yönetmeni Murat Karadayı ve Kars Temsilcisi Işık Çapanoğlu ile birlikt

4 Haziran 2014 Saat: 09:38
İHA ’DAN Azerbaycan Kars Başkonsulusluğu'na Ziyaret
İHA ’DAN Azerbaycan Kars Başkonsulusluğu'na Ziyaret

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a gelen İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, İstanbul Pazarlama Yönetmeni Murat Karadayı ve Kars Temsilcisi Işık Çapanoğlu ile birlikte Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’u makamında ziyaret etti.
İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Azerbaycan ile Türkiye’nin bir bütün ayrılmaz iki devlet bir millet olduğunu belirtti.
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının konuşulduğu ziyarette, Demiryolu hattının biran evvel tamamlanması için çalışmaların hızlandırılmasına gerektiğine dikkat çekildi.
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, BTK Demiryolu hattı çalışmalarının Türkiye kısmında bir yıl çalışılmadığını, bundan dolayı gecikme olduğunu söyledi.
Türkiye’yi Londra’ya bağlayacak BTK Demiryolu hattının 3 ülke için çok önemli proje olduğunu ifade eden Başkonsolos Ayhan Süleymanov, Türkiye tarafında çalışmalarının yavaş gittiğini söyledi.


Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, “Maalesef BTK hattında çalışmalarında Türkiye ayağında aksaklık oldu. İhaleden kaynaklı başka bir firmanın itirazı oldu. Ondan dolayı çalışmalar 1 yıl durdu. Hiç çalışma yapılmadı. Buda demiryolu hattının 2015 yılının sonuna, hatta 2016 yılına sarkmasına neden oldu. Türkiye tarafında çalışmaların hızlandırılması gerekiyor. Gürcistan kısmında sorun vardı o çözüldü. BTK hattı bir dünya projesi ve bu projenin biran evvel tamamlanması gerekiyor. Bunun için 3 ülkenin de projenin tamamlanması için hassasiyet göstermesi gerekiyor” dedi.


Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez’de, BTK Demiryolu hattının bölgeyi canlandıracağını kaydetti.
Türkez, “BTK Demiryolu hattı tamamlanmasıyla birlikte genelde bölgede, özelde ise Kars’a çok önemli katkıları olacak. Dünya’nın kalbi bu güzergahta atacak. Bunun Kars’a ekonomik anlamda çok önemli getirisi olacak. Burada demiryoluna ait paralel olarak yapılacak Lojistik Merkez’de binlerce insan çalışacak. Bizimde temennimiz Demirden İpek Yolu olan BTK Demiryolu hattının kısa sürede tamamlanarak hayata geçirilmesidir” diye konuştu.
Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin de konuşulduğu ziyarette birlik ve beraberlik mesajları verildi. Çayların içildiği ziyaret sonrasında İHA ekibi Başkonsolosluktan ayrıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız