Güncel

Hülya Yıldırım, DSP İzmit Adaylığı'nı Ak Güvercin Uçurarak Açıkladı

DSP’den İzmit Belediye Başkan adaylığını açıklayan, DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım, adaylık açıklamasında partinin simgesi olan ak güvecinler uçurdu.

13 Şubat 2019 Saat: 17:13
Hülya Yıldırım, DSP İzmit Adaylığı'nı Ak Güvercin Uçurarak Açıkladı
Hülya Yıldırım, DSP İzmit Adaylığı'nı Ak Güvercin Uçurarak Açıkladı

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde, diğer partilerden sonra, İzmit’e üçüncü bir kadın adayda DSP’den geldi. DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım, il binasında İzmit Belediye Başkanlığı adaylığını resmen açıkladı. Açıklamaya İl Başkanı Halim Dedeoğlu, il yönetimi ve ilçe başkanları ile partililer ve basın mensupları yoğun katılım gösterdi.

Açıklama öncesi konuşan DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu; “Demokratik Sol Parti bu ülkeyi 3 kez yönetmiş, devlet ne zaman sıkıntıya girmişse elini taşın altına koymuştur. Halkla ve vatandaşla ittifak yaparak solda seçime giren tek partiyiz. Bundan önceki genel seçimlerde, DSP’yi hakkımız olmasına rağmen genel seçimlere sokmadılar. Bazı grupların küçük hesaplar yapması sebebiyle seçimlere giremedik. Oylarımız çeşitli sebeplerle diğer partiler gitti” diye konuştu.

Dedeoğlu, “Eğer 24 Haziran’da seçimlere gidebilseydik emanet oylarımızı alıp seçimi kazanabilecektik. DSP’nin seçime girmesinden rahatsız olanlar özellikle ana muhalefet partisi bir başka partiye seçime girmesi için destek verirken sol parti olan bize destek vermedi. Şimdi ise feryat ediyor oylar bölünüyor diye. Şu anda büyükşehir ve 8 ilçe adayını belirledik. 4 ilçe için çalışmalarımız sürüyor. Büyükşehirde aday çıkaracağız. Bu sayı 10'a da çıkabilir. 10 İlçede aday açıklayabiliriz ve artı bir büyükşehir” dedi.

Parti ve adayların adını vermeden eleştiren Dedeoğlu, “Bize neden aday çıkarıyorsunuz diyorlar. Adalet isteyenler, adalet için yürüyenler hep bana demekten vazgeçmelidirler. DSP’nin kuruluş amacı seçimi kazanıp iktidara gelmektir. Bu anlamda yerel seçimlere Türkiye’nin birçok vilayetinde aday gösteriyoruz. Demokratik Sol Parti her türlü engele rağmen gümbür gümbür geliyor, küllerinden doğuyor. Yakın zamanda seçim bildirgesini kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

Dedeoğlu, “Hiçbir siyasi partiyi ve adaylarının adını anmayacağız. Yapılan eleştirilere de cevap vermeyi düşünmüyoruz. Biz sadece yerel yönetimlere gelirsek bu kenti yaşanabilir hale getirmeyi düşüneceğiz. En tepede yapılan kaşıkçı kavgalarını benimsemiyoruz, doğru bulmuyoruz. Dilimizi iyi seçeceğiz. Seçim bittiği zaman birbirimizin yüzüne bakabilecek politika yapacağız. Yerelde yanlış uygulamaları tespit edip açıklayacağız” dedi.

HALKIN İÇİNDEN GELİYORUM! Ben doğuştan DSP'liyim!

Dedeoğlu’nun ardından konuşan İzmit Belediye Başkan adayı Hülya Yıldırım, “Siyasi anlamda çıktığım bu yolda her zaman halkın içindeydim hiçbir zaman siyasi gücü menfaatlerim ve çıkarlarım uğruna araç olarak kullanmadım. Halkın içinden gelen bir vatandaş olarak halkın sorunlarını bizzat kendimde yaşayarak görüyorum. Günümüzdeki bu sorunlar çözüm odaklı hayatımızı kolaylaştırması adına artık halk adına söz sahibi olmanın vaktinin geldiğini düşünüyorum” dedi.

Yıldırım, “Gelinen siyasi konjonktürde en büyük görev yine ülkenin gerçek solcularına parti binasının kirasını, elektriğini bütün seçim çalışmalarını kendi cebinden ödeyen DSP'ye gönül veren bizlere düşmektedir. Bizleri yıllardır sol oyları bölmekle itham edip sol seçmenin sağ partiye oy vermesini dikta eden zihniyetin bu ülkeyi bu hale bu hale getiren siyasi yapıdan farkı yoktur. İzmit’te bu zihniyete dur diyebilmek yerel seçimlerde halkla ittifak yaparak halkın adayı olan İzmit belediye başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” dedi.

Yıldırım, “Beni tanıyanlar ne kadar mücadeleci olduğumu da iyi bilir korkularım olmaz, kimseye de eyvallahım yoktur, doğru bildiğim yolda sonuna kadar giderim. Sarayın ya da siyasi kapalı kapılar arkasındaki lobilerin değil halkın emekçinin bu ülkenin gerçek vatanseverlerinin adayı olacağız. Yapacağım bu onurlu mücadelede ülkemizi ve ilçemizin yaşadığı sıkıntıları gören Demokratik solcuları küskünleri kırgınlıkları en önemlisi umutsuzluğu çöpe atarak yanımızda olmaya dik durmaya gücümüze güç katmaya davet ediyoruz” dedi. 

Açıklamanın ardından Hülya Yıldırım tebrikleri kabul etti, partililerle ve sevenleriyle fotoğraf çektirdi.

DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu'nun gündeme ait açıklamalarının ardından ve DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım'ın, İzmit İlçe Belediye Başkan Adaylığı'nın açıklanmasından sonra DSP'nin sembolü olan ak güvercinler uçuruldu.

HÜLYA YILDIRIM KİMDİR?

1973 Almanya doğumlu olan Hülya Yıldırım, aslen Artvinli. 40 yıldır İzmit’te ikamet eden Yıldırım, 17 yaşından beri esnaflık yapıyor. Bir kız çocuğu olan Yıldırım, siyasete 90’lı yıllarda DSP’de başladı.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız