Güncel

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü'nden DUYURU

Kartepe İlçesi'nde, son dönemde orman arazileri ile ilgili kanun dışı olumsuz durumlara dayanarak; bağlı bulunduğu Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bir duyuru yayınlanmıştır.

24 Ağustos 2017 Saat: 11:39
Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü'nden DUYURU
Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü'nden DUYURU

Duyuru:

''Kartepe İlçesi'nde yaşayan vatandaşların, İşletme Müdürlüğüne telefonla ve bireysel olarak müracaatlarında Okçapınar mahallesinde para toplandığı ve ormanda kalan alanlara tapu verileceğine dair söylentiler yayıldığı bildirilmektedir.

Suadiye Beldesi'nde 10/07/1991 tarihinde orman kadastrosu çalışmalarına başlanmış, 12/08/1992 tarihinde bitirilmiş ve yapılan uygulamaya itiraz süresi sona ermiştir. Böylece orman kadastrosu ve 2/B çalışmaları nihai olarak neticelenmiş ve kesinleşmiştir.

T.C. Anayasası'nın 170. Maddesi 2/B hükmü değişmediği sürece mülkiyet hukuku kesinleşmiş devlet ormanıdır. T.C. Anayasası'nın ilgili hükmü değişse de söz konusu mahalle 26/11/1969 tarihinde çıkan ve mahallenin bir kısmını da içine alan orman yangını nedeni ile bu yerlerde hiçbir şekilde orman dışına çıkarma, satış ve tapu işlemleri yapılmayacaktır.

Vatandaşların mağdur olmaması için Kamu Oyuna Saygı ile duyurulur.''

GÖLCÜK ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız