Güncel

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nde Güzel Şeyler Oluyor

Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu yönetimindeki İşletme Müdürlüğü’nde olması gereken, özlenen bir yönetim anlayışının farkındalığı farkediliyor.

7 Ocak 2017 Saat: 22:35
Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nde Güzel Şeyler Oluyor
Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nde Güzel Şeyler Oluyor

Performans çalışmaları, hedef belirleme, hedef tutturma gibi özel şirketlerde görmeye alışık olduğumuz planlama, yönetme durumu, kamu kurumlarında teoride olması gereken ancak uygulamada pek de görülmeyen bir yapı sebebiyle örnek gösterilmesi gereken bir kurumsal yapı oluşumunun gün geçtikçe belirginleşmesi 2 yıldır bu görevde bulunan Kaptanoğlu’nun farklı kurum içi iletişimiyle Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nde başarıyla uygulanıyor.

Motivasyon ve Ödüllendirme Herkesi Memnun Etti

Bunu neden mi? Söylüyorum. Dün davetli olarak gittiğim Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nde, insanların umut sorgulaması yaptığını düşündüğüm son dönemlerde, beni umutlandıran bir portre ile karşılaştım. Geçtiğimiz günlerde spor yaparken, Hamdi Kaptanoğlu’nun ayak parmağı çatlamış. Buna rağmen rapor almamış, ayağı topallayarak ağır ağır merdivenleri çıkan Kaptanoğlu ve ben, tüm çalışanların katılım göstermeye gayret ettiği yaklaşık 100 kişinin toplandığı bir salon ile karşılaştım. Hamdi Kaptanoğlu konuşmasında, geçtiğimiz sıkıntılı döneme vurgu yaparak, emanet edilen devlet görevi bayrağının daha iyi hedeflere taşımanın sorumluluğunda olduklarını ve çalışan arkadaşlarından da aynı sorumlulukta davranmaları gerektiğine vurgu yaptı. Hamdi Kaptanoğlu 2016 yılında başarılı çalışmalar yapan İşletme çalışanlarından 7 işçi ve 7 memura teşekkür belgesi takdim ederken, herkese 2016 yılı için gösterdikleri çabalar için teşekkür etti. Aynı zamanda geçmişte büyük emek vermiş ve emekli olan personeline de birer plaket sunumunda bulundu. ‘’Onlar emekli olsa da her zaman bu işletmenin üyesidir’’ diye belirtti. Büyük katılımlı toplantıda bu davranış ve takdir konuşması herkesi oldukça memnun etmişti. Konuşmanın, plaket sunumunun ve teşekkür belge takdimlerinden sonra, katılan tüm çalışanlar için Hamdi Kaptanoğlu tarafından hazırlatılmış hediye paketleri dağıtıldı.

2016 ve 2017 hedefleri:

Konuşmasında Hamdi Kaptanoğlu şu sözlere yer verdi: ‘’2016 Yılı Türkiyemiz ve Milletimiz açısından çok zor, üzücü ama birlikte ve cesaretle üstesinden geldiğimiz olaylar yaşadığımız bir yıl oldu.

2017 yılı hala aynı hain ve alçak saldırılar devam ediyor. Evet, ölüyoruz ama bu saldırılar azmimizi ve imanımızı artırıyor, kardeşliğimizi pekiştiriyor. Bize düşen aklımızı ve gönlümüzü açık tutmak, dürüstçe ve azimle çalışmaktır. Millete hizmete elimizde ki işi en iyi şekilde yapmakla başlamalıyız’’ diyerek Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü açısından 2017 yılını Tasarruf, Verimlilik ve Etkililik Yılı olarak ilan ediyorum dedi.

2017 Yılı Tasarruf, Verimlilik ve Etkililik Yılı

Kaptanoğlu 2017 yılı ile ilgili şunları kaydetti: ‘’Aslında refah düzeyimizi geliştirmek için yaşamamızın her evresine yansıtmamız gereken bu kavramları, kamu kaynaklarının kullanımında özellikle önemsemeliyiz.

Tasarruftan kastımız; işgücü konusunda tasarruf önlemleri alacağımız gibi, kaynak kullanımında uygulanacak tasarruf önlemleri almalıyız. Elektrik, su, doğalgaz, akaryakıt, araç, kırtasiye giderlerini verimli ve tasarruflu kullanma önlemleri almalıyız Mali kaynak kullanımında özellikle alımlarda kaliteyi mümkün olan en ucuza temin etmeliyiz. Ancak çalışan işçi ve köylülerimizin hak ödemesi durumlarında tam ve eksiksiz ödenmesi önemlidir. Bu ödemeler tasarruf konusu değildir.

Verimlilikten kastımız; zamanın, personelin, kaynakların etkin kullanımıyla hizmetin kalitesini ve yapılan işi kaliteli olarak arttırmak.

Etkililik ise; bu kavramların belki de en önemlisi etkililiktir. Elde edilen çıktıların vatandaşlar için gerçekten gerekli ve faydalı olmasını sağlamaktır. Ve biz 2017’de kendimizin ve çalışanlarımızın performans denetimini bu ilkeleri esas alarak oluşturacağımız somut kriterler ile gerçekleştireceğiz.’’

İşte özlenen kamu yöneticileri hedefler koymalı ve bu hedeflerde, kendisi ve çalışanları özverili gayret göstermeliler. 2017 yılı herkes için umutların yeşereceği bir yıl olmalı diye düşünüyorum.

Haber: Veysel Kavrayan

Eğitimci-Gazeteci-Yazar

veyselkavrayan@gmail.com

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız