Ekonomi

Ceviz yetiştiriciliğinde girişim fırsatı

Çevrecilik artık bir yatırım aracına dönüşüyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın teşvik ettiği kişisel ormanlarda özellikle ceviz yetiştiriciliğinin kârlı bir yatırım aracı olduğu ifade ediliyor.

26 Aralık 2015 Saat: 03:21
Ceviz yetiştiriciliğinde girişim fırsatı
Ceviz yetiştiriciliğinde girişim fırsatı

Ceviz Tanıtım ve Yatırım Grubu, ceviz ormanları kurmak isteyen girişimcilere ücretsiz destek veriyor.

Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın 2012 yılında açıkladığı ve çalışmaları hızla devam eden eylem planlarından ve teşviklerinden ikisi artık kişisel orman yatırımına izin veriyor. Ağaçlandırma Müdürlüğü, Orman Bakanlığı içinde hızla yeni bir çalışma planı yapıyor. Ağaçlandırmaya müsait alanlar yatırımcıya dönüm başı 2,5 liraya kiralanıyor. Ağaç fideleri, sulama bakım teşvik kapsamında, ister sanayi tipi ağaç yetiştiriciliği yapın, isterseniz meyveye yönelik orman oluşturun.

Bakanlık kendi arazisi olana teşvik verdiği gibi, kendine ait yeri olmayana da kamu arazilerinden uygun olanlarını kiralıyor. Dünyanın birçok yerinde yıllar önce başlayan bu uygulama 2B çalışmasından sonra hız kazandı, ülkemizin ihtiyacı olan orman envanterinin korunması düşünülerek ele alınan bu çalışmada, doğanın ihtiyacı olan yenileşme, endüstrinin ihtiyacı olan ağaç ürünleri ve ekonomik katma değeri yüksek ürünlere öncelik veriliyor.

Kurulum maliyeti 50 ile 70 TL

Ceviz Tanıtım ve Yatırım Grubu Başkanı Murat Işık’ın belirttiğine göre, 10 yıl içinde ülkemiz ceviz yetiştiriciliği, işlenmesi ve kereste ihtiyacının karşılanması konusunda tekrar zirveye çıkacak. Yapılan 2012-2016 eylem planı ile cevize özel bir önem verildiğini belirten Işık, aynı zamanda teşvikler ve desteklerle geleceğe yatırım yapmak isteyen herkesin cevizi ekonomik bir yatırım aracı olarak görmesi gerektiğini söylüyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız