Güncel

Bulgaristan'da DOST Birliği Seçim Öncesi Kampanyasını Başlattı

DOST Birliği’nin seçim öncesi kampanyası açılışı Plovdiv’de /Filibe’de/ gayda ve Bulgar halk oyunları ile gerçekleştirildi.

28 Şubat 2017 Saat: 20:43
Bulgaristan'da DOST Birliği Seçim Öncesi Kampanyasını Başlattı
Bulgaristan'da DOST Birliği Seçim Öncesi Kampanyasını Başlattı

Bulgaristan’ın rengârenk etnik gruplarını, folklor müziğini, tarihini ve bizleri birleştiren her şeyi bir araya getiren seçim öncesi konserinde ülke genelinden yaklaşık 600 kişi yer aldı.

Kampanyanın resmi açılış töreni esnasında DOST ve HŞHP ve birleşmeleri hakkında kısa film sunuldu.

DOST Partisi Başkan Yardımcısı Prof Mariana Georgieva, DOST Birliği’nin 44. Millet Meclisi Siyasi Platformu’nu tanıttı.

Asenovgradlı genç şarkıcı Sevcan Ramadan, dostluğun gücünü anlatan ve DOST Koalisyonu’nun marşı olan “Dostum Dostum” şarkısını seslendirdi.  

Yurdumuzun her köşesinden çekilen fotoğrafların eşliğinde 31 seçim bölgesinin Millet vekili adayları listesindeki ilk sırada yer alan isimler tanıtıldı. Sahneye en son Birliğimizin başkanları Sayın Orhan İsmailov ve Sayın Lütvi Mestan çıktı.

Sayın Orhan İsmailov, kalabalığa “Merhaba, Zaferi Hak Edenler!” diye seslenerek sözlerine başladı. Sayın İsmailov salondakilerle daha şunları paylaştı: “Sizler gördüğüm en cesur insanlarsınız, çünkü bu değişim için hazırsınız. Bizler, feodal modeli paramparça edecek ilk ve son seçeneğiz. Bizlerin amacı oligarşiyi, mafyayı ve “Kim” modelini yıkarak Bulgaristan vatandaşlarını perde arkasında oynanan oyunlardan kurtarmaktır.”  HŞHP Başkanı sözlerini şöyle tamamladı: “26 Mart’ta zaferi bizler kazanacağız, çünkü bizle bir birliğiz. DOST Birliği’nin altını çiziyorum, çünkü bu bir semboldür, bir işarettir, bir mesajdır. Benim adım Orhan İsmailov ve ben sizlerden biriyim.”

Tıklım tıklım dolu olan salona Sayın Mestan, “HÖH’ün gerçek yüzünü gördünüz ve bu yüzden de DOST ile HŞHP birleşmeye karar verdik. Bulgaristan’ın kanser kötlesinin adı olan Saraylar’dan kurtarmak adına birbirimize el uzattık. Çünkü sağlığımızı tehdit eden bu kütle var oldukça, gerçek bir demokrasi var olamayacak.”diye seslendi. Sayın Mestan, DOST’a verilen oy ile Rusya yanlısı, oligarşi yanlısı ve yolsuzluk yanlısı olan HÖH’ün durdurulmuş olacağının altını çizdi. Sözlerine şunaları da ilave etti: “Bugünlerde HÖH maskesinin nasıl düştüğüne şahit oluyoruz. Her türlü erdemden uzak olan bu parti, Sofya millet vekilleri aday listelerinde ilk sıralara Ataka ve Yurtsever Cephe gibi aşırı milliyetçilerin eski millet vekillerini koydu. Bu davranışı ile HÖH ahlâkî ve siyasi düşünü açıkça gözler önüne serdi ve bundan böyle HÖH’e giden her oy aşırı milliyetçilere verilmiş oydır. Bu kararı ile HÖH, sözde Soya Dönüş girişimlerinin kurbanı olan kimselerin aziz hatırasını kirletmiş, gerçek bir hakarette bulunmuştur.”

Sayın Mestan konuşmasında daha, HÖH’ün gerçek yüzünü ilk gören Sayın Mehmed Hoca ve Sayın Kasim Dal’ı selamladı. DOST Partisi Başkanı seçim listelerinde ilk sıralarda yer alan millet vekili adaylarına başarılar diledi ve DOST hedef ve fikirleri ile HÖH’ün yolsuzluk paraları arasında acımasız, kanlı bir savaş gerçekleşeceği uyarısında bulundu. Sayın Mestan sözlerini şöyle noktaladı: “Bizleri çok iş beklemekte, çünkü Bulgaristan’ın geleceği bizlerin elinde.”

Rositsa Peyçeva güzel türküleri ile konserin kapanışını gerçekleştirdi.

Haber: Veysel Kavrayan

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız