Güncel

Bu kazan Guinnes'e aday!

Rize’nin İkizdere ilçesinde 1-3 Ağustos tarihleri arasında Ekşioğlu Vakfı tarafından düzenlenecek Ovit Yayla Şenlikleri'nde 3.5 ton kavurmanın pişirileceği dev kazan Rize’ye getirildi.

27 Mayıs 2014 Saat: 13:00
Bu kazan Guinnes'e aday!
Bu kazan Guinnes'e aday!

Her yıl yeni bir rekor denemesinin yapıldığı Ovit Yayla Şenlikleri bu yıl farklı bir rekor denemesine sahne olacak. 630 kilogram ağırlığında, 2.65 metre uzunluğundaki dev hazanda 3.5 ton kavurma pişirilerek ücretsiz olarak halka dağıtılacak. Rekor denemesi ile ilgili Ekşioğlu Vakfı tarafından Guinnes’e yapılan başvuru kabul edildi. Deneme Guinnes yetkililerinin nezaretinde yapılacak. Dev kazan ise şimdiden Rize’ye getirilerek denemenin yapılacağı Ovit Yaylası’na çıkartıldı. 


KAZAN 10 TON ODUN İLE ISITILACAK

İstanbul’da imal edilen kazan 3 makine mühendisi ve 11 işçi tarafından 4 mm saçtan 7 günde imal edildi. 2.65 metre genişlik teki dev kazanda 10 aşçı tarafından 3.5 ton kavurma pişirilerek tahminen 40 bin kişiye dağıtılması hedefleniyor. Kazanın ısıtılması için ise yaklaşık 10 ton odun hazırlandı.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, her yıl geleneksel olarak yaptıkları Ekşioğlu Vakfı Ovit Yayla şenliklerini bu yıl uluslararası boyuta taşıdıklarını belirterek “Bu kapsamda Karadeniz’e kıyı ülkelerin halk dansları topluluklarını ve kültürlerini kendi kültürümüzle kaynaştıracağız. Yine yaptırdığımız dev kazanla Guıınes Rekorlar Kitabı'na girerek Ovit Yaylamızın adını tarihe yazdıracağız. Ovit Yaylası ve Ekşioğlu Vakfı’nı dünya bir kez daha tanıyacaktır. Amacımız bölge turizmine katkı sağlamaktır” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız