Kültür

'Anadolu'ya Özgü Tohumlar' Panel'i GELİŞİM Üniversitesi'nde

29 Kasım günü saat 13.00-16.00 arası, Gelişim Üniversitesi Konferans Salonu'nda 'Anadoluya Özgü Tohumlar, Tarımı, Beslenme ve Türk Mutfağı'nda ki Yeri' konulu bir panel gerçekleştirilecek.

28 Kasım 2017 Saat: 13:48
'Anadolu'ya Özgü Tohumlar' Panel'i GELİŞİM Üniversitesi'nde
'Anadolu'ya Özgü Tohumlar' Panel'i GELİŞİM Üniversitesi'nde

Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu 'GASRTO BAHÇE' Gastronomi Öğrencileri Kulübü, alanlarıyla ilgili bir panele imza atmak üzereler. 

29 Kasım 2018 Çarşamba günü, saat 13.00-16.00 arası Gelişim Üniversitesi Kampüsü içerisinde, A Blok Konferans Salonu'nda katılımcılarıyyla beraber Anadolu'ya özgü tohumlar, bu tohumların tarımı, beslenme ve Türk Mutfağı'nda ki yeri içeriklerini konu alan bu panele tüm gastronomi tutkunlarını, öğrencileri ve ilgili olan herkesi beklediklerini dile getirdiler.

Panele, bu ülkeye ekoloji alanında katkısı çok olan, ilmek ilmek çalışmalar gerçekleştiren bir ekipe sahip bir kuruluş Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Murat Dinçer Çekin, Yazar Ayşe Nilhan Aras, Yazar İsmail Tokalak, ޞef Mahmut Aşkar ve REİS Gıda Yön. Kur. Başk. Mehmet Reis konuşmacı ve panelist olarak katılacak.

Gastro Bahçe Kulübü, geçtiğimiz hafta da, her yıl ޞile'de açılan ޞile Tohum Takas Şenliği'ndeydiler. ޞile'de kurulan 'Yeryüzü Pazar'ı adlı etkinlikte stant açarak kendilerini bir kez daha gösterdiler. Burada olmanın onlar için büyük bir keyif olduğunu belirten öğrenciler ve kulüp üyeleri, 'ata tohumlarımızı korumak neden önemli' söylevi üzerinden çalışmalarında ilerlemeye devam ederek; Ayva ޞerbeti, kaybolmaya yüz tutan Karakılçık Unu'ndan kurabiye, Karakılçık Bulguru Pilavı ve çorbası hazırladıklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz ay Samanlı Dağları'nda büyük bir GASRTO KAMP organize eden kulüpün Kocaeli'nde ki etkinliğine misafir olarak katılmıştşm. Anlaşılacağı üzere Gastro Bahçe Kulüp'ü üyeleri her yerde karşınıza çıkabilir. Onlar reklamla değil yaptıkları işlerle öne çıkmayı önemsediklerini gösteriyorlar. Çünkü bunun bir reklam vasıtası değil bir sosyal, sivil bir görevi olduğunun farkında bir oluşum. Yinede tanıtımsız bu işlerin gelişiminin yavaş olacağını düşünerek, ben de bir nebze olsun bu çalışmalara destek olarak onların hakettikleri değeri almalarında katkım olsun istedim.

Samimi ve güzel işlere imza atan bu grup takipe alınmalı, desteklenmeli. Çünkü geleceğin gençlerimize emanet olduğunu söyleyen siyasi ve sivil irade her alanda olduğu gibi bu alandada ihtiyacı olan gençlere ve girişimci ruhlara sahip çıkar, çıkmaktadır, çıkmalıdır diye düşünüyorum. Gasro Bahçe ve Gastro Kamplar ile ilgili yazılarıma daha ayrıntılı yer vereceğim.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız