Güncel

AGAFED'in Yeni Yönetim Kurulu, Sektörü Bir Araya Getirdi

Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştiren AGAFED, dün yeni yönetim kurulunu tanıtmak için basın mensupları ve sektör temsilcileri ile, Bomontiada Kiva Restaurant'ta bir araya geldi.

22 Ekim 2018 Saat: 23:00
AGAFED'in Yeni Yönetim Kurulu, Sektörü Bir Araya Getirdi
AGAFED'in Yeni Yönetim Kurulu, Sektörü Bir Araya Getirdi

Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu 6 ay önce, Asya ve Avrupa kıtasını birleştiren eşsiz İstanbul'da, 5 derneği aynı çatı altında birleştirme kararı alarak bu oluşumu gerçekleştirdi.

Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştiren AGAFED, dün yeni yönetim kurulunu tanıtmak için basın mensupları ve sektör temsilcileri ile, Bomontiada Kiva Restaurant'ta bir araya geldi.


Yeni Yönetim Kurulu
Avrasya Aşçılar Derneği (AVADER), İstanbul Aşçılar Derneği (İSAŞDER), Çanakkale Aşçılar Derneği (ÇAD), Marmara Profesyonel Aşçılar Derneği (MAPAD) ve Trakya Turizm ve Gastronomi Derneği'nin (TUGASDER) bir araya gelmesiyle oluşan AGAFED'in yeni yönetim kurulu şu şekildedir; AVADER'den Ahmet Karaman Yönetim Kurulu Başkanı, ÇAD'dan Hüseyin Çetin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, İSAŞDER'den Adem Yılmaz Genel Sekreter, MAPAD'dan Mehmet Ali Hatipoğlu Sayman, İSAŞDER'den İsmail Yılmaz, TUGASDER'den Özhan Us ve İSAŞDER'den Güner Şen Yönetim Kurulu Üyeliklerine seçildiler.


AGAFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karaman'ın Açıklaması
AGAFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karaman yeniden başkanlığa seçilmesinin ardından konuşmasında şu açıklamalarda bulundu; ''Değerli meslektaşlarımız, kıymetli misafirler, hanımefendiler beyefendiler ve değerli basın mensupları Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu'muzun basın kokteyline hoş geldiniz. Birleşmemizin en önemli unsuru ve ilkesi sektöre değer katmak, mesleğin güncel konularını takip etmek, mesleğimizi icra eden çok kıymetli meslektaşlarımıza bu yenilikleri aktarmak ve iletişimi sıcak tutarak sektör kaynaşmasını sağlamak amacıyla yola çıktık. 6 aylık dönemde Federasyonumuzun alt yapı işlerini bitirdik. Bu günden sonra ilkelerimiz çerçevesinde kaliteli birçok organizasyon gerçekleştirme kararı ile çalışma takvimimizi oluşturduk. Biraz önce sizlere tanıttığım, beraber yola çıktığımız dernek başkanları ve yeni yönetim ve denetim kadromuza tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. Bizi kırmayıp beraberliğimizde bizi yalnız bırakmayan, bizlere destek olan siz değerli konuklarımıza da teşekkürlerimi iletirim. Bir konuya dikkat çekerek aile fotoğrafı için sizi sahneye davet ediyorum. Kardeş Federasyonumuzun başlattığı '369 Yerliyse Yeriz' kampanyasına destek verdiğimizi de belirtmek isteriz'' dedi.


AGAFED Başkanı Karaman bize günle ilgili şunlarıda kaydetti; ''Öncelikle bize destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. 6 ay önce, Metropol dediğimiz İstanbul'da bizim mesleğimizi bizim adımıza temsil eden sivil toplum kuruluşlarının eksikliğini hissettik. Biz bu eksikliğe katkı sunmak için bu oluşumu gerçekleştirdik. Genel Kurul sürecinde alt yapımızı güçlendirdik. Hem mesleğimizi daha iyi temsil edip, sektörün iletişim ağı olmak istiyoruz''.


Sektörde Sponsorluklar Önemli
Sponsorluklarla ilgili sorduğumuz soruya ise Karaman şöyle cevap verdi; ''Hasırcılar Baharat, bizim Federasyon olarak sözleşme imzaladığımız ilk ve daimi sponsorumuz. Hasırcılar Baharat ile çok uzun süreli bir sponsorluk sözleşmesi yaptık. Zaman içerisinde yaptığımız organizasyonlarda o sürprizi bozmak istemiyorum ama o farkı hissettiriyor olacağız. Bu basın organizasyonunda olduğu gibi her organizasyonda da bizi yalnız bırakmayan Bonservis sponsorumuzdu. Kendilerine her daim tekrar teşekkür ederiz ve etmeyede devam edeceğiz. Bonservis Satış Müdürü Sanlı Tibet Özkan'a özellikle teşekkürlerimi iletirim'' dedi.


Katılım Göz Doldurdu
Güzel bir havada gerçekleşen etkinlikte katılım oldukça yoğundu. Federasyon yönetimi ve üyeleri yanında, bağlı derneklerin başkan, yönetim kurulu üyeleri ve sektör temsilcileri hazır bulundu. Gördüğümüz ve sohbet etme imkanı bulduğumuz Gurme Haldun Tüzel, Gastrobahçe Derneği Başkanı Mehmet Ali Altıokka, Yönetim Kurulu Üyesi Büşra Sağlam, Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, Jumbo Proje Yöneticisi Lora Ahbap, Bonservis Satış Müdürü Sanlı Tibet Özkan, Bonservis Kurumsal Demo Şefi Metin Yuşan, Üçyıldız Peynir Horeca Satış Müdürü Fatma Boz, İSAŞDER Kadın Kolları Başkanı Şef Ayten Saner, Yönetim Kurulu Üyesi Şef Gönül Kır, Yusuf Karal BTA Cakes&Bakes Ürün Grup Şefi, Favori Lezzetler'den Yazarlar, Şef Metin Çalışır, Brasserie Polenez Executive Şefi Mehmet Altaş, Tadında Anadolu Baş Şefi, Yazar Muhsin Ertürk, Şef Ayvaz Akbacak, Aşçılar Derneği Başkanı Şef İsmail Ay, Huka’nın Executive Şefi Kayhan Tarhan, Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök, LMK Restaurant Group Müdürü Cenk Atalay gibi birbirinden değerli sektör temsilcileri davete ilgi gösterdi.


Geçtiğimiz haftalarda, Kartepe Eşme Ayva Festivali'nde beraber olduğumuz günün anısına, AGAFED ve bağlı dernekler adına hatıra Katılım Belgesi'ni bu buluşma bahanesiyle AGAFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karaman tarafıma takdim etti.

Bende yemek kültürü, turizm, kültür, sanat, gatronomi ve halk bilimi üzerine yazılar yazan uluslararası bir gazeteci olmam hasebiyle takip ettiğim Agafed'e başarılar dilerim.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız